Hlavní obsah

Nové knihy: Sandford, Larssonová, Mankell, Dosoudil, Wilsonová

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední prázdninová nabídka přináší bohatou žeň detektivních příběhů. První je od amerického autora Johna Sandforda, což je pseudonym Johna Roswella Campa. Švédské prozaiky zastupují Christina Larssonová a Henning Mankell. Příběhem přispěli Skotka Val McDermidová i náš Tomáš Dosoudil. Dívčí téma nabízí britská autorka Jacqueline Wilsonová, vychází i kniha její rodačky Jane Greenové. Tajemný děj nabízí v USA žijící Tom Harper, vlastním jménem Edwin Thomas. A do Cařihradu zavede britský spisovatel Pip Vaughan-Hughes. Nádavkem komiks Jima Davise.

Článek

John Sandford:

Krvavá pomsta

Nové knihy

Detektiv Virgil Flowers si myslí, že už ho nic nedokáže překvapit. Ale mýlí se. Je horká, vlahá noc a Flowers leží v posteli s jednou ze svých bývalých manželek. Vtom zazvoní telefon. Volá Lucas Davenport. Ve Stillwateru se našlo tělo se dvěma kulkami v hlavě – a citronem nacpaným do úst…

BB art, přeložil Radim Zetka, 296 stran, 249 Kč

Christina Larssonová:

Neunikneš

Nové knihy

Těsně před Vánocemi je v koupelně své luxusní vily nalezen zavražděný slavný podnikatel Erik W. Sternheg. Komisařka Ingrid Bergmanová s povzdechem opouští svůj plán na vytoužené klidné prožití svátků a ujímá se mediálně sledovaného případu. Aby toho nebylo na Ingrid málo, zároveň musí pátrat po muži, který soustavně pronásleduje a vydírá její kolegyni Malin. Podaří se jí vyřešit oba případy?

Motto, přeložila Eva Nováčková, 336 stran, 289 Kč

Henning Mankell:

Neklidný muž

Nové knihy

Případy komisaře Wallandera 9 - poslední případ světoznámého komisaře. Jednoho dubnového rána roku 2008 zmizí na své pravidelné procházce lesoparkem vysloužilý vysoce postavený námořní důstojník Håkan von Enke. Vyšetřování případu má na starosti stockholmská policie a komisař Wallander s ním nemá nic společného - tedy oficiálně. Jenže zmizelý důstojník se měl stát tchánem jeho dcery. A tak se Wallander brzy zaplete do věcí, po kterých mu úředně nic není, slibuje, co vzápětí nesplní, dokonce i lže, když je to zapotřebí - a vychází mu to. Brzy ale narazí na matoucí špionážní aktivity, které se váží ještě k době studené války…

Host, Přeložila Helena Stiessová, 450 stran, 329 Kč, e-kniha 189 Kč

Val McDermid:

Temné struny

Nové knihy

Nebezpečná říše tajemství, zrady a vraždy... V napínavém detektivním románu, který se odehrává na průsečíku touhy a chamtivosti, se propojuje minulost s přítomností.

BB art, přeložila Radmila Damová, 328 stran, 99 Kč

Tomáš Dosoudil:

Se zombiemi se netančí

Nové knihy

Děsivý fenomén zombismu patří do světa neobjasněných záhad. Co je jeho podstatou tohoto jevu? A nejde nakonec jen o ponuré legendy či fantastické povídačky karibského folkloru? Jakou roli přitom hraje temný kult vúdú? Opravdu existují temná pouta ochromující lidskou duši i tělo? Čtivě napsaná kniha racionální formou přibližuje nejen tuto znepokojivou záhadu, ale také způsob jejího filmového ztvárnění v podobě hrůzyplných zombistických hororů.

XYZ, 224 stran, 249 Kč

Jacqueline Wilsonová:

Nejdelší velrybí píseň

Nové knihy

Ella se cítí bolestně osamělá. Její nejlepší kamarádka si našla jinou nejlepší kamarádku. Její nevlastní táta je unavený a nevrlý. A jejich nové miminko v jednom kuse řve. Nejhorší je ale to, že její máma leží v nemocnici v kómatu. Nemůže s Ellou mluvit, nemůže ji pohladit, nemůže ji obejmout.

BB art, přeložila Daniela Feltová, 240 stran, 199 Kč

Jane Greenová:

Domek na pláži

Nové knihy

Nespoutané léto plné překvapení. Nan je vdova, děti jí už vylétly z hnízda a z ní je dnes zcela nezávislá, ničím nesvázaná žena, které je naprosto jedno, co si lidé myslí.

BB art, přeložila Alexandra Fraisová, 312 stran, 99 Kč

Tom Harper:

Ztracený chrám

Nové knihy

Bludiště dávných kultů. Nejnebezpečnější světový poklad se ztratil na plných tři tisíce let. Nyní se však schyluje k rozluštění kódu, který odhalí jeho úkryt...

BB art, přeložil Zdík Dušek, 312 stran, 99 Kč

Pip Vaughan-Hughes:

Kostnice

Nové knihy

V troskách temného Cařihradu. Napínavý a vzrušují příběh plný zvratů, víry, pomsty a touhy po bohatství. Kdo získá největší poklad, jaký na zemi kdy existoval?

BB art, přeložil Petr Kovács, 456 stran, 99 Kč

Jima Davis:

Garfield 11

Nové knihy

Další dobrodružství stále nápaditého a neustále sarkastického kocoura.

Crew, přeložil Jiří Pavlovský, 64 stran, 99 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám