Hlavní obsah

Nové knihy: Reiner, King, Kahuda, Dotlačil i Kracht

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z přebohaté nabídky spojené s konáním knižního veletrhu vybíráme román Martina Reinera o pohnutých osudech Ivana Blatného, hororové povídky Stephena Kinga, osobitý román Václava Kahudy i prozaický portrét prvního vegetariána v dějinách v podání švýcarského prozaika Christiana Krachta. A jako prémii dva nové komiksy.

Článek

Martin Reiner:

Básník/román o Ivanu Blatném

Nové knihy

Ivan Blatný (1919–1990) zažil velkou literární slávu, po emigraci do Anglie v roce 1948 pak pád i snahu o vymazání svého jména z českých literárních dějin. Strhující román neopouštějící ho v ústavu pro choromyslné, kde strávil většinu ze svého exilového života.

Torst, 600 stran, 399 Kč

Stephen King:

Mlha

Nové knihy

Soubor devatenácti krátkých povídek, jedné novely (Mlha) a dvou básní (Paranoia: Zaklínadlo a Pro Owena) vznikal postupně a poprvé byl publikován v osmdesátých letech. Dílo bylo přijato s nadšením a sám autor prohlásil, že děsivé povídky ho velmi baví.

Nakladatelství BETA-DOBROVSKÝ, přeložil David Petrů, 632 stran, 329 Kč

Václav Kahuda:

Vítr, tma, přítomnost

Nové knihy

Příběh ze čtyřicátých let, kdy je nadaný konstruktér z ČKD odvezen německou tajnou policií do Říše. Když se vrátí domů, druhý den ráno však nevysvětlitelně zemře. Vypravěčova pouť po českých i německých archivech otevírá exkurzi do zákulisí funkce mocenských aparátů.

Druhé město, 718 stran, 449 Kč

Jakub Dotlačil:

Jiné životy Hynka Harra

Nové knihy

Fantaskní příběh o toleranci, národní a lidské identitě, ale hlavně o Hynku Harrovi, mladém učiteli matematiky, který se v 19. století zastaví na schůzi českých parapsychologů, a dá tak do pohybu události, jež mu zcela změní život.

Host, 320 stran, 299 Kč

Miliónový časy. Povídky pro Adru

Nové knihy

Cyklus povídek dvaadvaceti českých spisovatelů s tématem cest je projektem mezinárodní humanitární organizace Adra, Salonu deníku Právo a nakladatelství Argo. Autoři jako Miloš Urban, Irena Dousková, Jaroslav Rudiš či Jiří Dědeček je napsali a honorářů se vzdali ve prospěch dobré věci.

Argo, 148 stran, 198 Kč

Christian Kracht:

Impérium

Nové knihy

Příběh o prvním vegetariánovi a nudistovi, který se na začátku 20. století odstěhoval jen s bednami knih do německé kolonie v Tichomoří, aby tam žil podle svých zásad, což znamená: aby založil společenství, které jako svatý grál uctívá kokosový ořech.

Mladá fronta, přeložil Tomáš Dimter, 196 stran, 249 Kč

Lee Child:

Nevracej se

Nové knihy

Když vám hrozí nebezpečí, můžete se dát na útěk, nebo bojovat. Neohrožený Jack Reacher se rozhodne pro boj. Je pronásledován armádou, FBI, washingtonskou policií a čtyřmi brutálními hrdlořezy...

BB art, přeložila Iva Harrisová, 368 stran, 349 Kč

Edward Rutherfurd:

Paříž

Nové knihy

Román věnovaný Paříži a mužům i ženám, kteří po dvě tisíciletí proměňovali římskou obchodní stanici na březích Seiny v krásné město. S gotickou majestátností Notre Dame, kouzlem Louvru, oslnivého lesku Versailles a do nebe čnící železné jehly Eiffelovy věže.

BB art, přeložil Milan Dvořák, 704 stran, 499 Kč

Karl Ignaz Hennetmair:

Jeden rok s Thomasem Bernhardem

Nové knihy

Během dlouholetého přátelství s Bernhardem se autor, obchodník s realitami (1920), žijící v sedmdesátých letech minulého století v bezprostředním sousedství spisovatelova domu, rozhodl zaznamenávat rozhovory a události jeho života formou deníkových zápisů.

Prostor, přeložil Radovan Charvát, 432 stran, 497 Kč

Stanislav Bernard:

Tvrdohlavý muž

Nové knihy

Známý český pivovarník líčí vlastní cestu k vyhlášené značce piva, odhaluje zákulisí politické korupce a českého podnikání na cizí účet. Zamýšlí se také nad naší společností i Evropskou unií.

Nakladatelství 65. Pole, 216 stran, 348 Kč

Jacqueline Wilsonová:

Lízinka

Nové knihy

Kdo se o malou Elsie postará, až zůstane úplně sama? Žije v Anglii s babičkou a jednoho dne zasáhne osud a stane se tragédie. Brzo ale zjistí, že má kolem sebe plno přátel – včetně Lízinky, nádherné bílé kočky...

BB art, přeložila Daniela Feltová, 312 stran, 249 Kč

Pavel Pleskač:

Gudrun a chrám z mramoru

Nové knihy

Tragickokomický komiks se odehrává v Jihlavě v letech 1938 až 1945 a jeho hlavními postavami jsou spolužačky z gymnázia: Hana (židovského původu) a Gudrun (pocházející z česko-německé rodiny).

Garamond, 104 stran, 330 Kč

Bill Willingham:

Mýty 5: Trpká období

Nové knihy

Velký zlý vlk už kráčí naším světem nějakou dobu. Většinou v skrytu, ale někdy se musel zapojit do běhu historie. V páté části jde o jeho účast v 2. světové válce a kromě toho se čtenář dozví, co probíhalo po pokusu nepřítele dobýt Mýtov.

Crew, přeložil Ľudovít Plata, 168 stran, 439 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám