Hlavní obsah

Nové knihy: Ráž, Hostovský, Jančar, Child i Liang

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední nabídka před konáním veletrhu Svět knihy nabízí novinku Romana Ráže, klasiku Egona Hostovského i román Slovince Draga Jančara. A také thrillery a mimořádnou várku komiksů.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Roman Ráž:

Muž a růže: O lásce a cestování

Nové knihy

Zdánlivě banální příběh, pro někoho snad až s mnoha erotickými motivy, přibližuje jedno léto stárnoucího intelektuála, odsouzeného v rodině jen k nedůstojnému dožívání. Vše se změní, když se zamiluje do nevzdělané přitažlivé dívky a vyrazí s ní do světa.

Akropolis, 248 stran, 240 Kč

Egon Hostovský:

Dům bez pána / Půlnoční pacient

Nové knihy

Svazek přináší dílo Egona Hostovského (1908 - 1973), předního autora psychologických a existenciálních románů a novel. Představuje autora charakteristickými prózami, kdy dospěl k reflexi absurdity lidské existence v moderním světě rozpadající se mezilidské komunikace.

Host, 464 strany, 349 Kč

Drago Jančar:

Dnes v noci jsem ji viděl

Zámek u Lublaně v čase války a žena z vysoké společnosti, která záhadně zmizí. Aby si Veronika a její manžel Leo udrželi společenské postavení, jsou nuceni stýkat se s německými důstojníky. Zároveň ale tajně podporují partyzány. Tragický příběh odkrývá pět vypravěčů.

Plus, přeložil Kamil Valšík, 216 stran, 269 Kč

Lee Child:

Půlnoční linka

Nové knihy

Pohled na absolventský prsten West Pointu ve výloze zastavárny stačí, aby Reacherovo putování na čas získalo konkrétní směr. Takového prstenu se přece člověk jen tak nevzdá. Pochází z pozůstalosti? Nebo neznámá vojačka žije? Pak musí být ve velkých nesnázích.

BB art, přeložila Iva Harrisová, 312 strany, 349 Kč

Fiona Staplesová, Brian K. Vaugham:

Sága 7

Nové knihy

Alana a Marko s rodinou a přáteli se v komiksovém příběhu ocitnou na kometě jménem Phang, a musejí čelit nejen zabijákům, kteří jsou poněkud ráznější než Vůle, ale taky hodně bolestným ztrátám.

BB art, přeložil Richard Podaný, 152 stran, 399 Kč

Jacques Attali, Pierre-Henry Salfati:

Athény a Jeruzalém. Úděl duchovní říše západu

Nové knihy

Dialog mezi židovským a řeckým myšlením, na němž stojí základy naší západní civilizace a v jehož středu ční systém hodnot oslavujících svobodu bytí a myšlení jednotlivce. Rozum, shromažďování vědomostí a zdokonalování materiálního i duchovního světa.

Garamond, přeložil Joseph F. Vedlich, 208 stran, 260 Kč

Hsi-Huey Liang:

Ilustrované dějiny moderní Evropy

Nové knihy

Jen málo lidí se dnes dokáže podívat na evropské a zejména pak české, rakouské a německé dějiny ve 20. století z tak neobvyklé — a hlavně zajímavé — perspektivy jako profesor Hsi-Huey Liang. Jeho otec, Lone Liang, byl čínským diplomatem a sloužil také v Berlíně a Praze.

Jota, přeložili Pavel Paleček a Vojtěch Pacner, 272 strany, 398 Kč

Joaquín Navarro:

Tajemné π

Nové knihy

Písmeno pí, tři celé čtrnáct, patnáct, devadesát dva... víte, jak je to dál? Kniha příjemným způsobem provede historií tohoto čísla, příběhy matematiků, kteří jej studovali, praktickými aplikacemi i odrazy ve světě kultury a umění. Včetně Shakespeara či de Saint-Exupéryho.

Dokořán, přeložila Marie Rákosníková, 136 stran, 298 Kč

Moebius:

Dlouhý zítřek a další příběhy

Nové knihy

Tvůrce, který ovlivnil celý svět, včetně Káji Saudka. V knize poznáte Moebiovo dílo v celé šíři. Najdete tu jak sci-fi příběhy, tak temné historky z naší reality. Najdete tu humor i horor, absurdní dramata i filozofické pocitovky, komiksy postavené na dialozích i zcela beze slov.

Crew, přeložil Richard Podaný, 220 stran, 589 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám