Hlavní obsah

Nové knihy: Rahman, Madeleineová, Svěrák i Poláček

Právo, František Cinger

Novinky přinášejí romány z dneška i doby před sto lety, příběh nového filmu, dobrodružství dětských hrdinů a samozřejmě i komiks a audioknihu.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Zia Haider Rahman:

Ve světle toho, co víme

Nové knihy

Čtyřicetiletý bankéř, jehož kariéra i manželství jsou v troskách, má návštěvu. Na prahu jeho domu v Londýně se objeví snědý muž zanedbaného vzhledu, v němž vypravěč poznává svého přítele, někdejší zázračné dítě matematiky, který před lety záhadně zmizel.

Host, přeložila Gisela Kubrichtová, 592 stran, 389 Kč

Laura Madeleineová:

Cukrářova dcera

Nové knihy

Londýn v roce 1988 a Paříž v roce 1909 - dva příběhy, které spolu zdánlivě nemají nic společného. Studentka Petra Stevensonová pátrá po minulosti svého dědečka Jima a přitom postupně odkrývá dramatický příběh zakázané lásky mezi chudým cukrářským učněm.

Moba, 269 Kč, e-kniha 189 Kč

Jan Svěrák

Příběh filmu Po strništi bos

Nové knihy

Režisér vypráví, jak vznikal jeho nejnovější film, a prozrazuje, co byli herci ochotni svým rolím obětovat, proč se točilo až ve vzdálených Slavonicích a jak se filmový scénář liší od knižních vzpomínek Zdeňka Svěráka.

Mladá fronta, 136 stran, 329 Kč

Connie Willisová:

Slyším tě všude

Nové knihy

Příběh z  blízké budoucnosti, kdy bude možné, k nepřetržité komunikaci a dostupnosti přes sociální sítě, i neustálému vylepšování technologií, podstoupit operativní zákrok, který propojí partnery tak, aby vnímali pocity a myšlenky druhého.

Metafora, přeložila Drahomíra Michnová, 504 stran, 449 Kč, e-kniha 349 Kč

Martin Dubánek, Tomáš Fic, Jan Lakosil:

Nové putování po československém opevnění 1935–1989

Nové knihy

Kapesní průvodce nabízí souhrn aktuálně zpřístupněných objektů čs. opevnění a dalších tematicky příbuzných lokalit. Jednotlivá muzea a místa jsou přehledně řazeny podle krajů, samozřejmostí jsou informace včetně údajů o otevírací době a kontaktů na provozovatele.

Mladá fronta, 152 stran, 229 Kč

Hilary Smithová, Maria Olejniková:

Írán

Nové knihy

Kniha o „klenotu střední Asie“. Poskytne nejen informace o historii, ale i dopravě, kultuře, bezpečnosti a v neposlední řadě i o cenách ubytovaní a jídla. Průvodce obsahuje i množství aktuálních map a samozřejmě informace o kulturních památkách a historických bazarech.

Jota, přeložil Dalibor Mahel, 375 stran, 648 Kč

Karel Poláček:

Podivuhodná dobrodružství Edudanta a Francimora

Nové knihy

Pohádkovou lahůdku z archívu natočil režisér Jan Fuchs už v roce 1962 s hvězdným hereckým obsazením. I po padesáti letech nás mohou potěšit Čestmír Řanda v roli Edudanta, Dalimil Klapka coby jeho bratr, nesmělý Francimor, kteří sé vydají na nevinný školní výlet,

Radioservis, 1:4 hodin, 109 Kč

Thierry Robberecht, Grégoire Mabire:

O vlkovi, který vypadl z knížky

Nové knihy

Belgický písničkář, scenárista Thierry Robberecht a francouzský kreslíř Grégoire Mabire vymysleli hravou knihu, která odvážně spoléhá na poučenost malých čtenářů. Vlk postupně skáče do pohádek, odkud ho postavy vyženou, protože přišel příliš brzo, nebo naopak pozdě.

Paseka, přeložila Jana Tomečková, 32 stran, 198 Kč

Sui Išida:

Tokijský ghúl

Nové knihy

Bitva mezi ghúly a inspektory z Úřadu nabírá na obrátkách. Kaneki se svým novým přátelům snaží pomáhat, seč mu síly stačí, ale situace neodvratně spěje k rozhodujícímu momentu – vydrží se Kaneki nadále postit, nebo se poddá své ghúlí polovině a okusí lidské maso?

Crew, 202 stran, 199 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám