Hlavní obsah

Nové knihy: Pawlowská, Lieskovská, Kliment, Beran, Kukaň

Právo, František Cinger

Přes Silvestr se nové knihy nevydávají, tak si připomeňme tituly, na které se ve shonu adventu nedostalo. Romány, povídky, básně, historické studie, komiks.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Halina Pawlowská:

Takhle jsem si to tedy nepředstavovala

Humorné povídky o tom, že rodina a láska nedají pokoj ani ve stáří. Pro všechny optimisty, kteří se aspoň jednou stěhovali, jednou rekonstruovali, stavěli, neustále něco opravovali, milovali a trápili se. A pro všechny, kteří se pořád smějí, i když si to představovali úplně jinak.

Motto, 184 strany, 299 Kč, e-kniha 189 Kč

Obal knihy

Kateřina Lieskovská:

Svobodomyslná

Životní příběh ženy, která prožila domácí peklo. Kniha o cestě plné manipulace, psychické i fyzické šikany, ale také hledání vnitřní síly. Pro všechny, kteří jsou uvězněni v nešťastné životní situaci a potřebují udělat radikální řez. Pro ty, kterým partner ubližuje a možná mají pocit, že jsou na celém světě úplně sami. A tak vlastně úplně pro všechny.

Pointa, 120 stran, 289 Kč

Obal knihy

Dominic Nolan:

Žena bez minulosti

Detektiv Abigail Boonová se probere vedle mrtvé dívky a nepamatuje si vůbec nic. Po čtyřech dnech ji najdou zmatenou. Trpí amnézií a její muž a syn jsou jí cizí. Zcela ztracená ve svém vlastním životě si uvědomí, že se potřebuje vrátit k případu, při jehož vyšetřování přišla o paměť: zmizení mladičké Sáry Stillové.

Ikar, přeložil Václav Procházka, 320 stran, 359 Kč

Obal knihy

Jiří Kukaň:

Dopis Robinsonovi

Kniha je výsledkem spolupráce básníka Kukaně a žákyň a žáků ze základních škol Prahy 4. Autor napsal knížku o hrdince, která posílá dopisy nejenom Robinsonovi, ale také sama sobě, a doufá, že zjistí, kým vlastně je. Úřad městské části Praha 4 nabídl rukopis básnické sbírky v rámci literární soutěže Malí velcí spisovatelé školákům, aby vybrané básně ilustrovali.

Fragment, 64 strany, 199 Kč

Obal knihy

Jan Beran:

Mistr, který létal na větru

Spolu se Starým mistrem (Lao-c´) a Mistrem Čuangem je kniha Mistr Lie (Lie-c´) taoistickou tradicí brána za součást triády zakládajících textů. Navzdory pochybnostem o jejím původu a autenticitě přetrvala dodnes. Dochovaný text ze 4. stol. se pojí s Čang Čanovým komentářem. První úplný český překlad a komentář představuje tuto knihu jako primární filosofický text neopomenutelných literárních kvalit.

Academia, 524 strany, 595 Kč

Obal knihy

Dalibor Dobiáš (editor):

Rukopisy královédvorský a zelenohorský v kultuře a umění

Oba Rukopisy představují nejen nejznámější české mystifikace, ale i po desetiletí rozvíjené a hájené obrazy přirozené české minulosti a jejích vysokých hodnot. Monografie badatelů Ústavu pro českou literaturu AV ČR a jejich českých a zahraničních spolupracovníků usiluje v rámci současného výzkumu evropského romantického nacionalismu o nové, mezioborové uchopení Rukopisů jako fenoménu, který se dotýká i fungování minulosti v různých společenských diskursech dnes.

Academia, 2 svazky, 824 a 932 strany, cena 1250 Kč

Obal knihy

Josef Kliment:

U obětovaného prezidenta

Hořké paměti Háchova tajemníka. Představují unikátní pramen poznání protektorátu i poválečného období. Klimentovy životní zkušenosti zcela popírají černobílé dělení společnosti na hrdiny a padouchy, na odbojáře a kolaboranty a velmi problematizují otázku legitimity státní moci, konstruktu totalitarismu i filozofie viny a trestu. O co výše byl, o to hlubší byl pád. Po válce byl odsouzen na doživotí.

Academia, 770 stran, 695 Kč

Obal knihy

Ondřej Kavalír, Vojtěch Mašek:

Návrat Krále Šumavy 2: Agent – chodec

Druhý díl komiksové trilogie na motivy románového bestselleru Davida Jana Žáka Návrat Krále Šumavy zachycuje přerod bývalého pohraničníka Josefa Hasila v legendárního Krále Šumavy. Po útěku z pracovního lágru přichází do válkou rozvráceného Bavorska. Brzy se dostane do hledáčku tajných služeb na obou stranách Železné opony – americké kontrarozvědky i československé Státní bezpečnosti…

Euromedia, Labyrint, 216 stran, 359 Kč

Obal knihy

Kolektiv:

Star Wars – Vzestup Skywalkera

Obrazový průvodce k filmu Vzestup Skywalkera, závěrečné kapitole nové trilogie Star Wars, zkoumá svět deváté epizody v podrobnostech, které nemají obdoby. Najdete v něm všechny důležité postavy a zvířata, planety, lodě i vozidla, které se v ní objeví, včetně detailních informací o jejich původu nebo účelu.

Egmont, 200 stran, 599 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám