Hlavní obsah

Nové knihy - Paulo Coelho, Eva Hauserová i Frédéric Lenormand

Z nových titulů, které na nás vychrlila knižní nakladatelství, byste rozhodně neměli přehlédnout nový román Paula Coelha Valkýry. Příběhy dnešních třicátnic představuje Eva Hauserová knize Rybí hry a ty, kteří mají rádi detektivky a historii zaujme Umění truchlit od Frédérica Lenormanda.

Článek

Paulo Coelho: Valkýry

Hlavní postavou nového románu Paula Coelha Valkýry je muž, který chce změnit vlastní život a jít za svým snem: vydá se do Mohavské pouště, hledá svého anděla strážného a posléze chce dosáhnout hlubokého poznání sebe sama i okolního světa.

Paulo ví, že poušť není tak vyprahlá a bezútěšná, jak vypadá. Skrývá v sobě příležitosti k novým, fascinujícím setkáním. Daleko od světského chaosu zde žije mladý mistr Tradice a také skupina válečnic, Valkýr, brázdících poušť na svých koních. Ti všichni Paulovi pomohou dosáhnout cíle.

Argo, překlad Pavla Lidmilová, 180 str., váz., 238 Kč

Eva Hauserová: Rybí hry

Přední čeká feministka zavede čtenáře románu Rybí hry do světa dnešních třicátnic, řešících problémy s muži i s kariérou.

Protagonistka tohoto volného, mozaikového vyprávění Jaga se s pomocí svých kamarádek, Klaudie a Elišky, pokouší vyrovnávat se svou sílící nejistotou, co má vlastně od života chtít. Práce v reklamní agentuře ji přestává uspokojovat, mateřství ji také zrovna neláká, a pak přijde vážná nemoc jako důrazné připomenutí, že žijeme jen jednou.

Andrej Šťastný, 208 str., váz., 249 Kč

John A. Lindgvist: Ať vejde ten pravý

Upíří horor o první lásce ze švédského předměstí je románovým debutem švédského spisovatele Johna Ajvida Lindqvista. Již se dočkal dvou filmových zpracování.

Zima roku 1981. Poklidný život na stockholmském předměstí Blackeberg naruší nález mrtvého chlapce, kterého vrah nechal záměrně vykrvácet. Místní obyvatele pozvolna zachvátí strach. Dvanáctiletý Oskar má zatím jiné starosti, nemá kamarády. Když se do vedlejšího bytu nastěhuje starší muž s holčičkou Eli, obě děti se spřátelí, přestože ona je poněkud divná. Vychází ven jen v noci, i v mrazu chodí nalehko a často bývá hladová...

Argo, překlad Jana Holá, 448 str., váz., 378 Kč

Frédéric Lenormand: Umění truchlit

Když začal francouzský spisovatel Frédéric Lenormand psát sérii detektivních románů Nové případy soudce Ti, se stal pokračovatelem slavného Roberta van Gulika.

Ve městě Chan-jüanu, které spravuje, vypukne podivná epidemie. Obyvatelé propadnou pověrečné panice a přesvědčení, že za tím prokletím stojí po pomstě lačnící duše oběšence. V zájmu obnovení pořádku musí Ti bojovat proti nemoci, získat si kněze všech tří velkých čínských náboženství a zároveň odhalit pravdu o tom záhadném oběšení.

Garamond, překlad Vlasta Misařová, 256 str., váz., 269 Kč

Jaromír Plachý: Koule a Krychle

Talentovaný komiksový výtvarník, scenárista a autor animovaných filmů Jaromír Plachý je autorem komiksových příběhů o dvou geometrických kamarádech, které vycházejí v kompletním vydání.

Neobvyklá dobrodružství neobvyklých postaviček - Koule, Krychle, Vajgla, Hovínka a Chlupa - se odehrávají v lehce ponurém světě plném absurdní fantazie a černého humoru.

Labyrint, 52 str., brož., 125 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám