Hlavní obsah

Nové knihy - Parker a pokračování hororu Kruh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z knižních novinek tohoto týdne nepřehlédněte vydání druhé knihy ze série Kruh s názvem Spirála japonského spisovatele Suzuki Kodžiho. Dále vychází historický román Bernarda Cornwella Poslední království, Kozlova slavnost od peruánského autora Maria Vargase Llosy, nebo nový detektivní román Roberta B. Parkera Zub za zub.

Článek

Bernard Cornwell: Poslední království

Poslední království zahajuje novou ságu z ranně středověké Anglie, která barvitě líčí historii Alfreda Velikého a jeho nástupců na trůně. Na pozadí jejich osudů spřádá Bernard Cornwell příběh křížících se závazků a slibů věrnosti, zdráhavé lásky a nesmírného hrdinství.

Bernard Cornwell v Uhtredovi vytváří jednu ze svých nejzajímavějších a nejpůsobivějších heroických postav a dynamickým, vášněmi naplněným dějem Posledního království dosahuje jednoho z vrcholů své dosavadní bohaté tvorby.

BBart, překlad Jana Svobodová, 360 str., váz., 199 Kč

Suzuki Kodži: Spirála

Ve Spirále, pokračování slavného Suzukiho hororu Kruh, hrozba vraždící videokazety už nevisí jen nad těmi, kdo ji zhlédli.

Soudní patolog Ando truchlí nad ztrátou malého synka, manželství se mu rozpadá, a tak žije jen prací. Když se mu na stůl dostane tělo jeho dávného přítele Rjúdžiho Takajamy, kterému způsobil infarkt podivný nádor ve věnčité tepně, není divu, že veškerou energii upne k vyřešení záhady jeho smrti. Zvlášť když mu Rjúdži ze záhrobí posílá šifrované vzkazy.

Tajemná úmrtí se množí, zdá se, že na lidstvo zaútočil nový vražedný virus, a Ando má brzy zjistit, že v sázce je mnohem víc než jen případný lékařský věhlas...

Knižní klub, překlad David Petrů, 328 str., váz., 229 Kč

Joy Fieldingová: Panenka

Hrdinkou thrilleru je osmadvacetiletá floridská právnička Amanda Travisová. Je krásná, sebevědomá a energická; miluje svou práci obhájkyně, i když jí trochu lezou na nervy její často zmatení, zoufalí a nevypočitatelní klienti.

Švy jejího pečlivě sestehovaného světa však začnou povolovat, když je Amandina matka obviněna z toho, že v hale hotelu Four Seasons zastřelila muže, jehož vůbec neznala. A tak se Amanda, jíž se podařilo téměř kompletně vytěsnit z paměti vzpomínky na dětství a domov, vrací do Kanady. Když se pokouší dát dohromady matčinu obhajobu a odhalit pozadí podivné vraždy, z minulosti začínají vyplouvat tajemství tak temná, že už neohrožují jen Amandinu pracně vybudovanou image, ale i její život.

Ikar. váz., 384 str., 229 Kč

Mario Vargas Llosa: Kozlova slavnost

Předposlední román peruánského spisovatele Vargase Llosy z roku 2002 znovu nalézá strhující rytmus a spád autorových nejlepších románů dokonale propojujících historické události s fikcí.

Slavný spisovatel ze dvou výchozích situací splétá mnohovrstevný, krutý a místy až tragikomický příběh dominikánského diktátora Rafaela Leonidase Trujilla řečeného Kozel. Kde končí nedotknutelný Vůdce a začíná obyčejný člověk? Jak může rozmar jednoho muže zničit životy tisíců lidí?

Mladá fronta, váz., 416 str., 289 Kč

Robert B. Parker: Zub za zub

Zatímco u většiny Parkerových detektivek je hrdinou detektiv Spenser, v titulu s názvem Zub za zub hraje první housle jeho nejbližší přítel Hawk. V úvodu příběhu je tento hrdý Afroameričan těžce zraněn při brutálním útoku ukrajinského gangu na majitele sázkové kanceláře Luthera Gillespieho, jehož měl ochraňovat. Zabránit zavraždění Gillespieho se mu však nepodařilo.

BBart, překlad Veronika Matysová, 232 str., váz., 199 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám