Hlavní obsah

Nové knihy: Murakami, Deaver, Nesvadbová, Janoušek a Hamáčkovi

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrteční akce Knihománie nabídla řadu zajímavých titulů detektivních příběhů, povídkových knih i populárně naučných titulů. A připomínáme samozřejmě i audioknihu a komiks.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Haruki Murakami:

Komturova smrt

Nové knihy

Bezejmenným vypravěčem románu je výjimečný portrétista, který dokáže vystihnout tvář člověka tak, aby se líbil sám sobě. Všechno funguje téměř dokonale, dokud ho nenavštíví muž bez tváře s žádostí o portrét. A dokud ho neopustí jeho žena...

Odeon, přeložil Tomáš Jurkovič, 752 strany, 499 Kč

Jeffery Deaver:

Ostrý řez

Nové knihy

Lincoln a Amélie se vracejí z Itálie právě ve chvíli, kdy v New Yorku začne řádit vrah s neobvyklým modem operandi. Pronásleduje čerstvě zasnoubené páry a zabíjí je ve chvíli, kdy se v klenotnictví chystají koupit snubní prsteny. Oba musejí začít okamžitě konat.

Domino, přeložil Jiří Kobělka, 520 stran, 379 Kč

Lars Kepler:

Lazar

Nové knihy

Policisté objeví v bytě na předměstí Osla tělo mrtvého muže. Z toho, co najdou v mrazáku, jsou v šoku. Zavražděný byl vykradač hrobů, sběratel trofejí a kanibal. Jednou z trofejí je i lebka Summy Linnové, manželky komisaře Jonny Linny. Čte Pavel Rímský.

OneHotBook, 2 CD, mp3, 19:44 hodin, 399 Kč

Magda Váňová:

Holčičky

Nové knihy

Tři novely. V první jde spíš o příležitost oplatit osudovou křivdu, v druhé vystupuje mnoho holčiček, a to díky učiteli, který si občas vyhlédne zakřiknuté děvčátko. Třetí je příkladem přitažlivosti protikladů a návodem k užitečné toleranci a dobrým vztahům s partnery.

Šulc a spol., 320 stran, 349 Kč

Barbara Nesvadbová:

Momentky

Nové knihy

Povídky zachycují chvíle, kdy se náš život láme; jsou to okamžiky hlubokého štěstí i bolestných ztrát nebo fatálních rozhodnutí. „Jsou chvíle, které zůstanou v hlavě jako v albu. Navždy. Nemusíte je mít na fotkách. Štěstí se skládá z okamžiků. To ostatní je život.“

Ikar, 160 stran, 299 Kč

Jiří Janoušek:

Jan Werich za oponou

Nové knihy

Kniha přináší na tři stovky unikátních fotografií z rodinného archívu. Objevují Werichovy málo známé tváře – světáckého dandyho, geniálního komika, advokáta proletářů, kumpána známých umělců i neznámých rybářů, obskakovaného pacienta i osamělého Mistra...

Práh, 384 strany, 499 Kč

Martina a Petr Hamáčkovi:

Nemoc – dar transformace

Nové knihy

Kniha podle úspěšně zvládnuté velmi těžké nemoci. Určena lidem, kteří procházejí těžkým obdobím. Má jim být pomocí a oporou v tom, aby nezůstali zakotveni ve schématu mentality oběti. Cílem je, aby do procesu uzdravování zapojili vnitřní sily a zbavili se negací všeho.

Eminent, 176 stran, 249 Kč

Václav Cílek, Ferdinand Šmikmátor a kol.:

Ruka noci podaná

Nové knihy

Když cítíme obavy a zaženeme je, vrátí se v méně nápadné podobě, ale silnější. Pokud se začneme na krizi připravovat, pocítíme ulehčení. Kniha je o rodinné přípravě na krizi, která možná nikdy nenastane. Podobná publikace zaměřená na běžnou rodinu u nás nevyšla.

Dokořán, 408 stran, 399 Kč

John Byrne, Juan Ferreyra, Benjamin Percy, Otto Schmidt:

Green Arrow 2: Ostrov starých ran

Nové knihy

Green Arrow proti Devátému kruhu zvítězil, ale zničení celosvětové zločinecké finanční sítě si vyžádalo svou daň. Oliver Queen i jeho přátelé jsou zbití, polámaní a rozprášení po všech možných koutech. Druhý díl z komiksové řady Znovuzrození hrdinů dc.

BB art, přeložil Changer the Elder, 144 strany, 299 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám