Hlavní obsah

Nové knihy: Mann, Poláček, Doerr a Giboda

Právo, František Cinger

Výběr z nových knih nabízí klasiku od Thomase Manna i Karla Poláčka, to je audiokniha, hrůzostrašný příběh Madeleine Rouxové i povídky Anthonyho Doerra. Příběh českého lékaře z Kambodže. A samozřejmě komiks.

Článek

Thomas Mann:

Čarovná hora

Nové knihy

Největší román 20. století v novém překladu se odehrává na počátku 20. století v luxusním sanatoriu pro nemocné tuberkulózou poblíž Davosu. V slovních soubojích tří protagonistů se uskutečňuje diskuse o zániku staré společnosti a probíhá i duchovní příprava na budoucnost.

Mladá fronta, přeložil Vratislav Jiljí Slezák, 744 stran, 599 Kč

Karel Poláček:

Hlavní přelíčení

Nové knihy

Audiokniha podle románu inspirovaného soudničkou o penězchtivém železničním zřízenci a vdavekchtivé služebné v podání Františka Husáka, Ivy Janžurové a dalších herců. Záznam z roku 1984.

Radioservis, CD mp3, 299 Kč, 160:49 minut

Madeleine Rouxová:

Sanctum

Nové knihy

Tři kamarádi aspirující na univerzitní studium se snaží zapomenout na to, co prožili na letní přípravce v New Hampshire College. Hrůzné zážitky je pronásledují ve snech i v každodenním životě, ač si nepřejí nic víc než zapomenout. Leč neúspěšně.

Jota, přeložila Bronislava Grygová, 336 stran, 368 Kč

Anthony Doerr:

Zeď vzpomínek

Nové knihy

Povídková kniha, jejíž děj se odehrává na čtyřech světadílech. Kritici považují právě autorovy povídky a novely za vrchol jeho dosavadní tvorby.

Moba, přeložil Jakub Kalina, 304 stran, 279 Kč

Steven E. Ozment:

Purkmistrova dcera

Nové knihy

Osud dcery purkmistra ze švábského Halle v Bádensko- Württembersku Anny Büschlerové. Na svou dobu začala vést volný sexuální život, což mělo dopad na celou rodinu. Román je poutavým obrazem vnímání mravnosti v duchu 16. století.

Argo, přeložila Daniela Orlando, 236 stran, 298 Kč

Michal Giboda:

Léčit a přežít

Nové knihy

Tropický parazitolog pracoval v české nemocnice v Kambodži, když zemi opustili vojáci Rudých Khmérů. Kniha je autentickým svědectvím o práci člověka v zemi zdevastované válkou. Je unikátním příspěvkem k poznání jihovýchodní Asie a k dějinám českého působení.

Portál, 202 stran, 279 Kč, e-kniha 207 Kč

Brian Posehn:

Deadpool: Drákulova výzva

Nové knihy

Drákula si vybral nevěstu: sukubí královnu nemrtvých. Má to ale jeden háček: k jejímu nalezení si najal Deadpoola. A náš starý neposeda Wade se pustí do vykopávání Drákulovy dlouho zakopané vyvolené jako psychotická verze Indiany Jonese. Tentokrát jde o všechno.

Crew, přeložil Darek Šmíd, 200 stran, 439 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám