Hlavní obsah

Nové knihy: Mankell, Bakker, Bacigalupi, Řezníček, Martínek a další

Právo, František Cinger

V duchu stále ještě prázdninového čtení zahajujeme další detektivkou Švéda Henninga Mankella a prvotinou nizozemského autora Gerbranda Bakkera. Angličan Andrew Miller zavádí do Paříže konce 18. století, Američan Paolo Bacigalupi zase do možného světa budoucího. A dvojice Ladislav Řezníček a Miloslav Martínek nabízí příběh nadmíru skutečný. Mezi upíry zamířila L. J. Smithová z USA, což učinila ještě jednou, a sice pod pseudonymem Aubrey Clarková. Pozornost si zaslouží audiokniha populárního Američana Christophera Paoliniho. O proměně dívky v bojovnici vypráví Kanaďanka Moira Youngová; o minulosti, která nás stále provází, zase Američan Dean Koontz. A jako obvykle nádavkem komiks, tentokrát od George Péreze.

Článek

Henning Mankell:

Než přijde mráz

Nové knihy

Na policejní stanici ve švédském Ystadu zavolá člověk, který viděl na jezeře hejno hořících labutí. Komisař Wallander se tam vydá s dcerou Lindou, která právě dokončila policejní akademii. Nic nenajdou, ale zanedlouho zvířecí sadista udeří znovu a brzy začnou mizet i lidé.

Host, přeložila Hana Sojková, 420 stran, 329 Kč

Gerbrand Bakker:

Nahoře je ticho

Nové knihy

Z dvojčat Helmera a Henka zbyl po tragické autonehodě, na níž nese částečně vinu Henkova snoubenka Riet, Helmer sám. Po letech s vyhlídkou na blížící se šedesátku se rozhodne vzít zbytek života do vlastních rukou, když se na scéně znenadání objeví právě Riet.

Paseka, přeložila Hana Kulišanová, 320 stran, 269 Kč

Andrew Miller:

Čistý

Nové knihy

Paříž roku 1785. Přeplněný starý hřbitov zamořuje vzduch zápachem a znepříjemňuje život lidem v jeho okolí. Do tohoto prostředí přichází mladý venkovský inženýr Jean-Baptiste Baratte s královským pověřením k demolici hřbitova i sousedního kostela.

Host, přeložil Tomáš Kačer, 360 stran, 296 Kč

Paolo Bacigalupi:

Prachožrouti

Nové knihy

V napínavém románu rozvíjí autor originální vize světa bez fosilních paliv a minerálů, kde život pro většinu lidstva představuje každodenní krutý boj o přežití. Z dnešního pohledu se to však nemusí jevit jako budoucnost přespříliš vzdálená...

Plus, přeložil Richard Podaný, 256 stran, 299 Kč

Ladislav Řezníček, Miloslav Martínek:

Těsnohlídkova norská kalvárie

Nové knihy

Tragický životní příběh Rudolfa Těsnohlídka, jehož vyprávění o lišce Bystroušce, podobenství světa zvířat i lidí, přežilo v opeře Leoše Janáčka. Jeho samého i dvě jeho manželky však pronásledovala smrt.

Arsci, 156 stran, 198 Kč

L. J. Smithová:

Upíří deníky – Stefanovy deníky: Spojení

Nové knihy

Propadli jste Upířím deníkům? Londýn již není bezpečný a nad oběma bratry se stahují mračna. Zatímco Damon je vězněn nepřátelským upírem Samuelem, snaží se Stefan uzavřít dohodu s mocnými čaroději. Spojenectví s odvěkými nepřáteli upírů je však velmi křehké.

Fragment, přeložila Milena Hordinová, 224 stran, 199 Kč

Aubrey Clarková:

Tajný kruh – Lov

Nové knihy

Pro Cassie a kruh čarodějnic, jehož je součástí, je těžké si představit, že by život v New Salemu mohl být ještě horší. Jediná naděje je Kniha stínů Cassiina otce – prastarý průvodce světem temné magie. Ale Cassie brzo zjistí, že její otevření má dalekosáhlé následky.

CooBoo, přeložila Ivana Svobodová, 200 stran, 199 Kč

Christopher Paolini:

Eldest

Nové knihy

Druhý díl tetralogie Odkaz Dračích jezdců vychází díky Martinu Stránskému jako audiokniha. Eragon se svojí dračicí Safirou se v něm vydává do elfského města Ellesméry, aby se naučil kouzlit a bojovat, což je pro Dračího jezdce životně důležité.

Fragment, CD ROM, 349 Kč

Moira Youngová:

Krvavá cesta

Nové knihy

Saba žije u Stříbrného jezera, kde rodina stále naráží na pozůstatky zaniklé civilizace Padlých. Když čtyři tajemní jezdci unesou milované dvojče Lugha a zabijí otce, vypraví se Saba osvobodit bratra a pomstít otce. Během putování zjistí, že není slabou a bezbrannou dívkou…

CooBoo, přeložil Zdeněk Uherčík, 344 stran, 329 Kč

Dean Koontz:

Tajemný Thomas

Nové knihy

Pátá kniha série nepřekonatelného hrdiny Odda Thomase. Člověka se smyslem pro humor, znalostí lidské povahy i morálními zásadami, který se bez váhání postaví nejúděsnější výzvě své zvláštní kariéry. Svou roli v tom hraje i dívka Stormy, která ho kdysi opustila.

BB art, přeložila Zuzana Pokorná, 312 stran, 249 Kč

George Pérez:

Superman 1: Cena zítřka

Nové knihy

Staré budovy uvolňují místo moderním, tradiční novinářské způsoby ustupují do pozadí i v Daily Planet a Superman musí čelit novému světu. Světu, v němž jeho láska k Lois Laneové není opětována a obdiv jeho Metropolis kráčí ruku v ruce s podezřívavostí a nedůvěrou.

BB art, přeložil Martin Antonín, 144 stran, 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám