Hlavní obsah

Nové knihy: Lamberk, Beran, Svěrák, Lukeš i Padevět

Právo, František Cinger

Týden přinesl pokračování postřehů miamského lékaře s českými kořeny i historický román Hany Körnerové z Napoleonovy doby. Rozhovor s Ivanem M. Havlem, knihu Jiřího Padevěta o Třech králích a varování Benjamina Kurase Pohřbívání svobody.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Jiří Lamberk:

O neplechách v Miami

Nové knihy

Český lékař v Miami se opět podíval kolem sebe a společnost v nemocnici, kde pracuje jako anesteziolog, mu poskytla nové inspirace odkrývající lidské charaktery. Podány jsou se svěžestí navozující atmosféru, jako bychom s nimi seděli v lékařské jídelně.

XYZ, 120 stran, 179 Kč

Patrick Declerck:

Běsi, co mě sužují

Nové knihy

Dětství v Bruselu. Škola, kde jsem otupělý nudou pozoroval oknem, jak prší. Babička byla šílená. Strejda tíhl spíš k lehké psychopatii. A táta byl ochotný odjet kamkoliv: do Argentiny, do Ameriky. Vezmem kramle, říkal. Celé té podivné skupince se moc dobře nevedlo...

Host, přeložil Tomáš Kybal, 237 stran, 279 Kč

Hana Marie Körnerová:

Císařská vyhlídka

Nové knihy

Hermína po tragickém roce 1794 přebývá v ústraní na východočeském panství. Geniální vojevůdce Napoleon Bonaparte si zatím podmaňuje jednu oblast za druhou. Váhu svého dvora zvýšit přizváním staré rodové šlechty. To je pro Hermínu šance, kterou nechce propásnout, třebaže cena může být hodně vysoká…

Moba, 336 stran, 299 Kč

Ladislav Beran:

Rendez-vous s vrahem

Nové knihy

Nová galerka už nemá ten glanc, na němž si zakládalo podsvětí 30. let. Už nehraje na „ukecanou“, ale žádá vyložit důkazy na stůl. Právě tak to bylo v případu vraždy mladé ženy u otavské loděnice, který se píseckým kriminalistům podařilo vyšetřit během několika dnů.

Moba, 272 stran, 249 Kč

Jan Lukeš:

Právě proto, že jsem

Nové knihy

Podobní, a přece tak jiní. Ivan M. Havel, mladší bratr Václava Havla, jako by v něčem byl skoro jeho dvojčetem, v jiném úplným protikladem. Zavede čtenáře do světa nekonvenční osobní, rodinné, politické i filosofické bilance, která se vzpírá všem zavedeným klišé.

Knihovna Václava Havla, 460 stran, 399 Kč

Jiří Padevět

Tři králové

Nové knihy

Odbojová činnost legendární skupiny Mašín, Morávek, Balabán a vysílací místa radiostanic Sparta I a Sparta II. Zvlášť v případě vysílacích míst radiostanic jde o zapomenuté hrdiny, které tato kniha snad důstojně připomene.

Academia, 172 stran, 225 Kč

Zdeněk Svěrák:

Půlstoletí s Cimrmanem

Nové knihy

Autor bilancuje historii divadla formou soukromého dopisu Ladislavu Smoljakovi a každý člen divadla přidal svou nejživější vzpomínku. Posluchač se třeba dozví, že se Petr Brukner narodil ve dvou městech současně, nebo čeho nejhoršího se dopustil Miloň Čepelka...

Radioservis, CD, mp3, 1:55 hodin, 249 Kč

Benjamin Kuras:

Pohřbívání svobody

Nové knihy

S vítaným návratem k tradičnímu černému humoru provází autor absurditami, kterými dnes na individuální tvůrčí svobodu a zdravý rozum útočí v křečích politické korektnosti na úrovni lokální, státní, eurounijní a globální téměř ve všech oborech lidské činnosti.

Eminent, 264 stran, 269 Kč

Ester Stará, Milan Starý:

Každý bulí nad cibulí

Nové knihy

Kolik má tma očí? Jak to dopadne, když se had ožení? K čemu potřebuje postel chapadla? Známá autorská dvojice dokazuje, že když se setkají dvě výrazné osobnosti, jež sdílejí fantazii a veselý pohled na svět, vznikne dílo, které je radost číst a prohlížet.

Paseka, 80 stran, 249 Kč

Jonathan Meres:

Svět podle Norma 6: Může potřebovat restart

Nové knihy

Proč musel Norm usnout na hodině dějepisu? A když už za to dostal jako trest domácí cvičení, proč ho neudělal? A když už ho neudělal, proč místo toho nešel jezdit na kole? Samé záhady. Série o klukovi, proti kterému se patrně spikl celý svět.

BB art, přeložil Richard Podaný, 200 stran, 249 Kč

Masamune Shirow:

Ghost in the Shell

Nové knihy

Píše se 21. století a hranice mezi člověkem a strojem je čím dál nejasnější. Agentka Motoko Kusanagi je členem speciální jednotky, která pronásleduje nebezpečné teroristy a kyberzločince. Především vražedné hackery, kteří se dokáží nabourat i do lidského mozku.

Crew, přeložila Anna Křivánková, 352 černobílých a barevných stran, 499 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám