Hlavní obsah

Nové knihy: Gyasiová, Tessarová, Rowlingová, Forsyth i Išida

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další týden přináší úžasný román ghansko-americké prozaičky Yai Gyasiové, očekávané pokračování opříběhů dospělého už Harryho Pottera, detektivky, audioknihu i komiks Suie Išidy.

Článek

Yaa Gyasiová:

Návrat domů

Nové knihy

Román se táhne od ghanských válek k otrokářství a občanské válce v Americe, od uhelných dolů na americkém Jihu k Velké migraci do Harlemu 20. století. Prochází příběhy, osudy a zeměmi a zachycuje obtížné hledání identity národa i jednotlivce.

Mladá fronta, přeložila Petra Diestlerová, 288 stran, 299 Kč

Kathleen Tessarová:

Sběratelka parfémů

Nové knihy

Nedávno provdaná Grace Munroeová nezapadá do smetánky Londýna padesátých let. Dědictví po Evě d´Orseyové ji zavede do New Yorku, Paříže a Londýna dvacátých let. Odkrývá záhadu geniálního tvůrce parfémů a jeho múzy, jíž se kdysi stala právě Eva.

Metafora, přeložila Drahomíra Michnová, 320 stran, 349 Kč

Helen Fieldingová:

Deník Bridget Jonesové

Nové knihy

Bridget je svobodná třicátnice, která by – asi jako každý – ráda našla pravou lásku. Jen si musí dát pozor na určité typy mužů: alkoholiky, workoholiky, chorobné dlužníky... Do toho je talent na zabředání do trapných situací, kdy pochybuje o svém vzhledu. Poslech pro bohy.

OneHotBook, čte Martina Hudečková, CD, 8 hodin 35 minut

J.K. Rowlingová, Jack Thorne a John Tiffany:

Harry Potter a prokleté dítě

Nové knihy

Harry to nikdy neměl snadné a teď, jako přepracovaný zaměstnanec Ministerstva kouzel, manžel a otec tří školáků, to má ještě těžší. Potýká se s minulostí, která nechce zůstat tam, kam patří, a jeho nejmladší syn Albus se mezitím musí prát s tíhou rodinného dědictví.

Albatros, přeložil Petr Eliáš, 384 stran, 499 Kč

Chris Carter:

Já jsem smrt

Nové knihy

Unáší, mučí a zabíjí ženy v Los Angeles, ale nepodobá se jiným sériovým vrahům. Vše si dokonale připraví, vraždí pokaždé jinak a nezanechá po sobě žádnou stopu. Je predátorem, kterého žene neukojitelná touha: zabíjet. Jde po něm však detektiv Hunter.

BB art, přeložila Jana Pacnerová, 320 stran, 299 Kč

Lincoln Child, Douglas Preston:

Relikviář

Nové knihy

Kniha navazuje na román Relikvie. Děj se odehrává o osmnáct měsíců později v New Yorku. Znovu se tam objevují záhadné vraždy…

BB art, peložil Jaroslav Žerávek, 392 stran, 349 Kč

Frederick Forsyth:

Vypravěč: Vlastní životopis

Nové knihy

Světoznámý autor špionážních románů, který proslul především legendárním Dnem pro Šakala, napsal knihu, jejímž je tvůrcem i hlavním hrdinou. „Zatkla mě Stasi, postarali se o mě Izraelci, IRA mě přiměla ke spěšnému přesunu z Irska do Anglie...,“ říká.

Knižní klub, přeložil Michal Prokop, 320 stran, 299 Kč

Mario Hanáček, Jan Samec:

Kino v hlavě

Nové knihy

Spojení textů a obrazů. Básně i obrazy v knize použité časově sahají od uměleckých začátků obou tvůrců po současnou tvorbu. To byl hlavní důvod uměleckého prolnutí poezie a obrazů těchto umělců, vedle toho, že mají k sobě i lidsky blízko.

Kigl, 88 stran, 222 Kč

Andreas Wiedemann:

Pojď s námi budovat pohraničí!

Nové knihy

Osidlování a proměna obyvatelstva bývalých Sudet 1945-1952. Souběžně s vysídlením německého obyvatelstva přicházelo do pohraničních měst a obcí zhruba 1,3 milionu Čechů z vnitrozemí a 200 tisíc Čechů a Slováků z jiných evropských zemí.

Prostor, přeložil Petr Dvořáček, 472 stran, 447 Kč

Sui Išida:

Tokijský ghúl 1

Nové knihy

Tokijský ghúl je temný a atmosférický mix hororou a mafiánky. Hrdina se má stát svačinou jedné ghúlky, jenže díky souhře okolností ghúlka umírá, on je těžce zraněný... a jsou mu transplantovány orgány mrtvého monstra. Jeho život se však prudce změní.

Crew, přeložila Anna Křivánková, 228 stran, 199 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám