Hlavní obsah

Nové knihy: Formánek, Boček, Viewegh, Hosseini, Nikl a další

Právo, František Cinger

Novinky tohoto týdne jsou ovlivněny nabídkou akce Velký knižní čtvrtek. Přesto připomínáme nový román Josefa Formánka. Evžen Boček opět zavádí do bláznivého prostředí restituovaného zámku. Michal Viewegh se zpovídá ze zážitků posledního tři čtvrtě roku, David Laňka nabízí rozhovor s Robertem Fulghumem. Švýcar Robert Fabbri se vrací do starého Říma, Khaled Hosseini, rodák z Afghánistánu, žijící v USA, se nechal inspirovat vlastními osudy. Španěl Antonio G. Iturbe vypráví osudy českých oběti holocaustu v Terezíně a Osvětimi, Jiří Padevět se vydal do Protektorátu Čechy a Morava. Švýcar Jöel Dicker oslovuje čtenáře detektivním příběhem. Petr Nikl vypráví pohádky pro děti. A nádavkem komiks dvojice Riccardo Burchielli a Brian Wood.

Článek

Josef Formánek:

Syn Větru a prsatý muž

Nové knihy

Nový příběh oblíbeného hrdiny Davida Zajíce, který se rozhodl opět navštívit přátele Mentawajce na indonéském ostrově Siberut. Kam vlastně utíká sám před sebou, ovšem čeká ho daleko horší zklamání, než pociťuje sám ze sebe.

Gekko distribution, 288 stran, 299 Kč

Evžen Boček:

Aristokratka ve varu

Nové knihy

Pokračování populární knihy Poslední aristokratka, kdy autor s nadsázkou líčí osudy Marie Kostkové z Kostky, která denně potkává členy své bláznivé rodiny a k tomu několik střelených zaměstnanců „nejchudšího zámku v Čechách“.

Druhé město, 118 stran, 239 Kč, e-kniha 150 Kč

Michal Viewegh:

Můj život po životě

Nové knihy

Zpověď populárního prozaika, který se svěřuje se zkušenostmi po operaci prasklé aorty v prosinci 2012, kdy mu nedostatečně okysličený mozek limituje život. Kniha na pomezí literatury a publicistiky vypovídá nejenom o jednom lidském osudu.

Druhé město, 152 stran, 229 Kč, e-kniha 149 Kč

David Laňka:

Robert Fulghum do kapsy

Nové knihy

Byl kopáčem, kovbojem, vyhazovačem, učitelem, zpěvákem, malířem, pastorem. Prodal na čtrnáct miliónů svých knih, které vyšly ve 104 zemích světa. Za poslední roky, kdy v Česku trávil dost času, vznikl tento knižní rozhovor zabývající se životem i literaturou.

No Limits, 72 stran, 159 Kč

Robert Fabbri:

Vespasián: Obránce Říma

Nové knihy

Rok 26 po n. l., kdy šestnáctiletý Vespasián opouští rodinný statek a odjíždí do Říma, aby tam získal mecenáše a vstoupil do armády. Nachází město zmítané nepokoji a říši na pokraji rozpadu a on se musí rozhodnout, na kterou stranu se přidá.

BB art, přeložil Jaroslav Žerávek, 328 stran, 299 Kč

Khaled Hosseini:

A hory odpověděly

Nové knihy

Autor se vrací do rodného Afghánistánu a vypráví příběh rozdělených sourozenců. Abdullah vyrůstá v chudobě afghánského venkova a nepřestává toužit po ztracené sestře, zatímco Pari, která zapomněla, že kdy měla nějakého bratra, vychovává bohatá rodina v Kábulu a Paříži.

Argo, přeložila Miroslava Kopicová, 390 stran, 398 Kč, e-kniha 198 Kč

Antonio G. Iturbe:

Osvětimská knihovnice

Nové knihy

Působivé literární svědectví na základě životní zkušenosti vězenkyně Terezína i Osvětimi, kam se jí podařilo propašovat do tzv. rodinného tábora několik knih, které pod trestem smrti půjčovala dál. Obraz statečných lidí, včetně legendárního učitele Fredyho Hirsche.

Akropolis, přeložil Štěpán Zajac, 452 stran, 359 Kč, e-kniha 180 Kč

Jiří Padevět:

Průvodce protektorátní Prahou

Nové knihy

Kniha zavádí na místa konspiračních schůzek odbojářů, do bytů rodin podporovatelů parašutistů, do kanceláří krycích firem Sicherheitsdienstu, do tajné porodnice, zřízené gestapem, do sálů, kde se scházeli čeští fašisté i na barikády a velitelství Pražského povstání.

Academia, 760 stran, 595 Kč

Jöel Dicker:

Pravda o případu Harryho Queberta

Nové knihy

Zvraty nabitý detektivní román o profesorovi literatury, na jehož zahradě se najde zakopaná jeho šestnáctiletá milenka.

Argo, 584 stran, přeložila Michale Marková, 398 Kč, e-kniha 198 Kč

Petr Nikl, Libuše Niklová:

Foukací povídky

Nové knihy

Kniha Petra Nikla je souborem kratších textů pro děti, inspirovaných i ilustrovaných hračkami jeho maminky Libuše, v jejichž prostředí vyrůstal a na kterých mnohdy jako první testoval jejich odolnost.

Meander, 72 stran, 398 Kč

Riccardo Burchielli, Brian Wood:

DMZ 6: Krvavé volby

Nové knihy

Přichází Parco Delgado, „hlas lidu“, charismatický pouliční politik odhodlaný porazit vládu USA ve vůbec prvních volbách, které se v DMZ v době války odehrají. Matty Roth se rozhodl přijmout Parcův boj za svůj a vstupuje do jeho týmu, aby přidal sílu svého jména k jeho.

BB art, přeložil Martin Antonín, 144 stran, 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám