Hlavní obsah

Nové knihy: Erml, Moriartyová, Sýkora, Jesenská i Lacina

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Román o hledání shody v manželství, příběh tří matek s rozdílnými sny i osudy, životní příběhy Mileny Jesenské, legionáře Josefa Laciny i chemika Otty Wichterleho. A navíc audiokniha populární detektivky Michala Sýkory.

Článek

Richard Erml:

Můj muž, má žena

Nové knihy

Manželé po letech. Je to unavený a smutný tanec porozumění, ale jeho setrvalost v sobě skrývá i oporu. Třeba právě ve chvíli, kdy se spolu vydávají do Ladaku po stopách dávné cesty, kterou podstoupili v době mládí a zamilovanosti.

Druhé město, 152 stran, 249 Kč

Liane Moriartyová:

Sedmilhářky

Nové knihy

Příběh tří matek, jimž se jejich na pohled všední životy krůček za krůčkem nebezpečně vymyká z rukou. Jane je hloubavá, do sebe uzavřená šedá myška. Madeline je velká parádnice a přitom neřízená střela. Celeste je věčně zasněná, vynervovaná místní kráska...

Ikar, přeložila Šárka Kadlecová, 440 stran, 326 Kč

C. D. Payne:

Zázrak v plechovce

Nové knihy

Léto 1949. Studená válka nabírá na obrátkách a z ohijského Erie vyráží ve starém veteránu po strýci maturant Wilder S. Flint, aby pátral po prodejci zázračného krému, se kterým mu utekla dívka jeho srdce. Na cestě ho provází nekonvenční a nebojácná stopařka Verity...

Jota, přeložila Naďa Funioková, 200 stran, 278 Kč, e-kniha 179 Kč

Michal Sýkora:

Modré stíny

Nové knihy

Audiokniha populárního detektivního románu s komisařkou Výrovou zvanou Velká sova, která muší řešit vraždu docenta Ondřeje Chalupy v jeho pracovně. Proč vrah riskoval a střílel přímo v univerzitní budově? To vše v podání Petra Kubese a Simony Postlerové.

OneHotBook, CD, mp3, 11:36 hodin, 329 Kč

Pavla Plachá, Věra Zemanová:

Milena Jesenská

Nové knihy

Sborník příspěvků česko-německé konference věnované osobnosti Mileny Jesenské (1896 Praha – 1944 Ravensbrück) přináší v mnoha ohledech neznámé pohledy na novinářku, politickou aktivistku a statečnou ženu i matku. Padla řada tabu o 20. století u nás.

Aula, 278 stran, 340 Kč

Josef Lacina:

V kole vojny

Nové knihy

Deník legionáře Josefa Laciny. Příběh z I. světové války, ze srbské fronty, kdy ústup přes albánské hory směřoval do Itálie. Cesta do Francie, účast v legendární bitvě u Terronu. Smrt si ho našla v únoru 1919 po bojích na Těšínsku.

Čs. obec legionářská, Epocha, 384 stran, 325 Kč

Riikka Palonkorpiová:

Věda s lidskou tváří

Nové knihy

Kniha o životě významných chemiků Františka Šorma, bývalého předsedy ČSAV, a Otty Wichterleho, vynálezce kontaktních čoček. Po invazi vojsk do Československa roku 1968 se museli vzdát vědeckých cílů i kariéry. Stali se „nežádoucími osobami“...

Academia, 352 stran, 365 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám