Hlavní obsah

Nové knihy - David Nicholls, Jan Cimický i Beverly Connorová

Pokud hledáte něco ke čtení, možná si vyberete z dnešních knižních novinek. David Nicholls v románu Jeden den vypráví příběh lásky a přátelství mezi mužem a ženou, Jan Cimický přichází s detektivkou Vražda v páté sadě a napětí nepostrádá ani román Beverly Connorové Mrtvé tajemství.

Článek

David Nicholls: Jeden den

Úspěšný román ze současné Anglie vypráví příběh o tom, že skutečné přátelství mezi mužem a ženou není možné, a musí buď skončit, nebo se proměnit v něco jiného. Zároveň ukazuje změny zvyků, mravů a politiky v Británii posledních dvaceti let.

Představte si, že někdy během střední školy potkáte člověka, který vám tak přiroste k srdci, že už ho nikdy nedostanete z hlavy. Chodit spolu ale nezačnete. Přesně to je případ Dextera a Emmy, kteří jsou přátelé už dvacet let - od osmaosmdesátého se setkávají vždy po roce. Je samozřejmě jen otázka času, než se z takového vztahu vyklube něco víc.

Argo, překlad Dominika Křesťanová, 434 str., váz., 358 Kč

Jan Cimický: Vražda v páté sadě

Přední český psychiatr Jan Cimický je i plodným autorem beletrie. Ze své praxe čerpá četné příběhy, často spojené s detektivní zápletkou.

Na stráni pod tenisovými dvorci na okraji Prahy je nalezeno tělo mrtvého muže, významné opory místního klubu. Vyšetřování vede i do zákulisí vedení klubu a je první příležitostí pro mladou kriminalistku Jiřinu, absolventku psychologie, která začíná svou kariéru v mordpartě...

Olympia, 218 str., brož., 199 Kč

Beverly Connorová: Mrtvé tajemství

Beverly Connorová je původní profesí archeoložka, své profesní zkušenosti a znalost amerického jihu vplétá do příběhů, v nichž se snoubí minulost s přítomností.

V hlubinách nezmapované jeskyně učiní antropoložka Diana Fallonová překvapivý objev: desítky let starou kostru. Brzo jsou nalezena dvě další těla. Nesourodé oběti nespojuje nic kromě vyschlých kostí, a Diana nedokáže najít souvislosti. Ale někdo, kdo zůstává ve stínu, na ně přijde. A to je klíč k záhadě...

Talpress, překlad Jan Krejčí, 392 str., váz., 299 Kč

Orson Scott Card: Vykoupení Kryštofa Kolumba

Samostatný román Orsona Scotta Carda Vykoupení Kryštofa Kolumba patří díky pečlivě a věrohodně vystavěným charakterům k vrcholným dílům science fiction s motivem cest v čase.

Každý ví, jak zničující účinek mělo objevení Ameriky na tamní domorodé obyvatelstvo. Představte si tedy, že vědci z budoucnosti tuto tragédii pečlivě prostudovali a rozhodli se tok dějin změnit. Nejdříve je však nutné zjistit, co vlastně pohánělo Kolumba tak silně v jeho objevitelské snaze. A to je úkol pro dvojici pozorovatelů...

Laser-books, 416 str., brož., 279 Kč

Mink Ellittová: Klub nas***ných rodičů

Výmluvný titul Klub nas***ných rodičů je vtipný román ze současnosti, v němž se najdou všichni rodiče, kteří občas (nebo spíše často) zažívají pocit, že už toho mají dost.

Novinářka Roxy, toho času na mateřské dovolené, neprožívá právě nejšťastnější období. Odstěhovali se s přítelem Jackem a jejich desetiměsíční dcerkou Joey z Londýna na venkov, nic ovšem nevychází podle plánu. Kéž by tak měla po ruce rodiče, své staré přátele, nebo alespoň pár spřízněných duší, se kterými by se mohla o své starosti podělit! A z téhle myšlenky se vyklube nápad, na založení klubu...

Rybka Publishers, 328 str., váz., 278 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám