Hlavní obsah

Nové knihy: Campbellová, Osorgin, Connolly, Guez i Scarow

Právo, František Cinger

Detektivky, knihy ke 100. výročí republiky, pohádka, audiokniha i komiks. To vše přináší tento týden.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Michele Campbellová:

Vždycky je to manžel

Tři nerozlučné přítelkyně. Kate byla krásná, divoká a bohatá. Aubrey pocházela z chudé rodiny a ze všeho nejvíc chtěla uniknout minulosti. A Jenny byla nebojácná a cílevědomá. O dvacet let později ale jedna z nich stojí na okraji mostu a někdo ji nutí, aby z něj skočila...

Mystery Press, přeložila Monika Pavlisová, 384 strany, 349 Kč

Michail Osorgin:

Příběh jedné moskevské ulice

Nové knihy

Nové vydání působivého románu o neblahých osudech Ruska a zejména ruské liberální inteligence v prvních desetiletích 20. století napsal a vydal jeho autor v pařížské emigraci v roce 1928. Vzápětí vyšel román také česky, německy a anglicky.

Prostor, přeložila Kateřina Šimová, 392 strany, 377 Kč

John Connolly:

Píseň stínů

Nové knihy

Detektiv Parker téměř doslova přežil svou smrt a kvůli zranění se pohybuje jen s obtížemi. Ovšem prastaré zlo ukrývající se v lidech, zlo, se kterým Parker neúnavně bojuje, zaútočí i v Boreasu, kde se detektiv zotavuje. A boj bude tentokrát otevřený a nevybíravý.

BB art, přeložila Tamara Vosecká, 352 strany, 299 Kč

Olivier Guez:

Zmizení Josefa Mengeleho

Nové knihy

1949: Josef Mengele přijíždí do Argentiny. V přestrojení se snaží „anděl smrti“ z Osvětimi skrýt v Buenos Aires. Kniha na pomezí literatury faktu a fikce, v níž vystupují agenti Mossadu, bývalí nacisté, diktátoři a nastrčené ženy, fanatismus, strach a výčitky svědomí.

Garamond, přeložil 232 strany, 260 Kč

Simon Scarrow:

Den císařů

Nové knihy

Císař Claudius zemřel za nejasných okolností a Řím je vzhůru nohama. Dokážou prefekt Cato a centurion Macro odvrátit hrozbu občanské války?

BB art, přeložil Jaroslav Žerávek, 344 strany, 349 Kč

Jindřich Dejmek a kolektiv:

Československo - Dějiny státu

Nové knihy

Kolektiv českých a slovenských historiků zachycuje dějiny republiky od 1. světové války až do rozpadu federace v roce 1992, s nastíněním následujícího vývoje obou nově vzniklých států. Kniha je doprovázena mnoha fotografiemi a rozsáhlou bibliografií.

Libri, 952 strany, 799 Kč

Barbora Klimtová a kolektiv:

Sto – Naše rodinné album

Ve spolupráci s ČTK vznikla výpravná kniha, v níž každý rok našeho státu reprezentuje jedna fotografie. Příběh od Československa po Česko doprovází komentáře stovky zajímavých osobností z různých oborů - od sportovců přes socioložky a lékaře po moderátorky.

Paseka,  224 strany, 399 korun

Josef Landergott:

Velcí Češi 1918

Nové knihy

Osudy prvorepublikových politiků, umělců a jiných význačných postav této éry jsou představeny s citem pro detail a s nadhledem a na pravou míru jsou odvážně uvedeny dobové poměry i charaktery. Sbírka portrétů dokazuje, že nejzajímavější příběhy píše sám život.

OneHotBook, CD, mp3, 7:35 hodin, 279 Kč

Iku Dekuneová:

Husy divohusy.

Nové knihy

Stará ruská pohádka jako výtvarný skvost zpracovaný známou japonskou ilustrátorkou žijící v Praze. I když se o divokých husách tradovalo mnoho zlého a dokonce že kradou malé děti, tentokrát to nakonec dobře dopadlo.

Práh, 32 strany, 299 Kč.

Jukito Kiširo:

Bojový anděl Alita 3: Cesta ke svobodě

Nové knihy

Třetí díl kyberpunkové klasiky. Alita má problém. Po katastrofě spojené s pokusy šíleného doktora Desty Novy se vrací její starý nepřítel Zapan – a touží po pomstě. Alita se ocitá v pasti – povstane-li na svou obranu, může se dostat do křížku s krutými zákony Továrny.

Crew,  452 černobílé strany, 489 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám