Hlavní obsah

Nové knihy: Bernardová, Roberts a Vitvar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malířka Frida Kahlo byla příkladem ženy, která se nikdy nevzdala a šla nekompromisně za svým snem. Aspoň tak to píše ve své knize Caroline Bernardová. Za svými sny šli také olympionici všech zúčastněných zemí na posledních hrách v Pekingu 2022. Můžete si to přečíst a prohlédnout v oficiální publikaci Českého olympijského výboru, přinášející kompletní souhrn z XXIV. zimní olympiády. Kromě toho čeká v aktuální nabídce několik detektivních románů, ale i audiokniha, která se zabývá ztracenými náctiletými školačkami v tasmánských horách.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Caroline Bernardová: Frida Kahlo a barvy života

Mexiko, rok 1925. Sedmnáctiletá Frida Kahlo se chce stát lékařkou. Strašlivá autobusová nehoda však její plány zhatí. Pak potká Diega Riveru, proslulého malíře a lamače ženských srdcí, a po uši se do něho zamiluje. Když ji Diego požádá o ruku, okamžitě souhlasí. Jenže on jí nedokáže být věrný, a navíc se zdá, že její touha po dítěti zůstane nenaplněná.

Navzdory překážkám se Frida nevzdává svého ideálu bezbřehé lásky a života podle svých představ. Objeví malování a svými obrazy vypráví o svých snech.

Ikar, 352 stran, 399 Kč

Obal knihy

Bethan Roberts: Můj policista

Brighton, 50. léta 20. století. Tom učí Marion plavat, jemně ji ve vodě nadnáší ve stínu slavného městského mola a ona se do něho při tom zamiluje. Je přesvědčená, že pro fungování jejich vztahu to bude stačit.

O několik let později potkává Tom poblíž brightonského muzea Patricka. Patrick je okouzlen a otevírá Tomovi bránu do nového, fascinujícího a sofistikovaného světa umění, cestování a krásy. Jenže Tom je policista a v této době je pro něj bezpečnější oženit se s Marion a s Patrickem se setkávat tajně.

Ikar, 320 stran, 399 Kč

Obal knihy

Sophie Hannahová: Dokonalé děti

Beth veze syna na zápas a dobře ví, že její bývalá nejlepší kamarádka bydlí nedaleko fotbalového hřiště. Avšak neviděla ji celých dvanáct let, tak proč by jezdila kolem a riskovala, že v sobě oživí bolestné vzpomínky? Jenže si nemůže pomoct. Zaparkuje před Flořiným domem a přes silnici pozoruje, jak Flora a její děti vystupují z auta. Až na to, že... Něco je strašně špatně.

Ikar, 288 stran, 399 Kč

Obal knihy

Anki Edvinsson: Sněžný anděl

Chlapec, který skočil z mostu. Žena zavražděná ve vlastním bytě. Náctiletá dívka, která beze stopy zmizela. Tři tragické události, jež spolu zpočátku vůbec nesouvisely.

Město Umea svírá mrazivá zima, sněhu stále přibývá a detektivové Charlotte von Klintová a Per Berg musí co nejdříve zjistit, co tyto případy spojuje a kdo stojí za neštěstími, jež město postihly a nadále postihují. A za každou cenu musí objevit nezvěstnou dívku – než bude příliš pozdě.

Kalibr, 288 stran, 399 Kč

Obal knihy

Jan Vitvar: Peking 2022

Oficiální publikace Českého olympijského výboru přináší kompletní souhrn z XXIV. zimní olympiády, je plná unikátních fotografií, nechybí představení českých sportovců a souhrn i statistiky ze všech disciplín.

Olympijské hry se letos v zimě poprvé vrátily do stejného města, ve kterém se konaly už jednou v létě. Na Peking 2008 navázal Peking 2022.

Od České republiky se na hrách tentokrát nečekaly rekordy, rekordní ale byla už naše účast. Nominaci si vysloužilo hned 116 sportovců, vůbec nejvíc v historii zimních olympijských her (byť se nakonec ne všichni kvalifikovaní mohli závodů i zúčastnit).

Universum, 296 stran, 599 Kč

Obal knihy

Yrsa Sigurðardóttirová: Panenka

Pátá kniha série s detektivem Huldarem a dětskou psycholožkou Freyjou začíná téměř hororově před pěti lety – Dísa si vyjela se svou dcerkou Rósou a s kolegou z práce na výlet na rybářské lodi. Jediným úlovkem namísto ryb je ale stará rozbitá panenka z mořského dna, která na první pohled působí zlověstně. Malé Róse je panenky líto a chce si ji vzít domů. Dísa, která z toho vůbec není nadšená, jí to nakonec pod tlakem situace dovolí. Toho večera pak na Facebooku postuje fotku odpudivé panenky ve vaně a ráno… Ráno je panenka pryč. A Dísa leží v koupelně v tratolišti krve mrtvá.

Metafora, 432 stran, 449 Kč

Obal knihy

Kyle Perry: Hora duchů

Když se v divočině tasmánských hor ztratí během výletu čtveřice náctiletých školaček, mají obyvatelé městečka Limestone Creek pocit děsivého déjà vu, neboť k podobné události tu došlo už v roce 1985. Právě od té doby mezi zdejší mládeží koluje strašidelná legenda o Hladovém dědkovi, který ve skalách číhá na hezké dívenky… Zkušený detektiv Con Badenhorst, který je k případu povolán, sice na pověry nedá, ale i tak je mu jasné, že ho čeká nadmíru složité vyšetřování. Musí se totiž vypořádat nejen se všemi podezřelými, ale také s rodinami pohřešovaných dívek, zkorumpovanými policisty, drogovými dealery a v neposlední řadě s intrikami místní celebrity – kamarádky zmizelých dívek mající na sociálních sítích stovky tisíc sledujících. Text čte herec a dabér Aleš Procházka.

OneHotBook, 14 hodin 23 minut, 399 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám