Hlavní obsah

Nové knihy: Andersonová, Horňáková-Civade, J. K. Jerome i Dvořáková

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinky jsou nejvíce ovlivněny nabídkou 11. Velkého knižního čtvrtku. Jsou to detektivky, ale i životopisné tituly. Přesto nemůže chybět audiokniha ani komiks.

Článek

Alison Andersonová:

Letní host

Nové knihy

V létě 1888 se mladý Anton Pavlovič Čechov setkává s nevidomou lékařkou Zinaidou a mezi mladými lidmi vznikne mimořádně přátelské pouto. Příběh o lásce, síle fantazii a ztraceném rukopisu.

Metafora, přeložil Ondřej Frühbauer, 344 stran, 379 Kč

Lenka Horňáková-Civade

Marie a Magdalény

Nové knihy

Magdaléna, Libuše, Eva… Všechny vyrůstají bez otce. Magdaléna zažila nacistickou okupaci, Libušino dětství, rámované kolektivizací, končí za okupace vojsky Varšavské smlouvy, Eva je dítětem normalizace. A každá vypráví o lásce, o světle v temnotách a o vnitřním zdroji síly.

Argo, 216 stran, 248 Kč

Jerome Klapka Jerome:

Čas mého života

Nové knihy

Autobiografie z pera autora Tří mužů ve člunu a na toulkách, kterou vydal v roce 1926, pouhý rok před svou smrtí. Vzpomínky na chudobu a výchovu ve viktoriánské Anglii a v poměrně vypjatém náboženském duchu střídají historky o prvních krocích ke spisovatelské slávě.

Vyšehrad, přeložil Milan Žáček, 256 stran, 298 Kč

Petra Dvořáková:

Každý má svou lajnu

Nové knihy

Sourozence Adama a Kateřinu pojí nejen život na malém městě, společná škola a přátelství, ale především florbal. Sportovní úspěch není jejich jedinou starostí. Doma to houstne, rodiče se hádají. A stane se Eliška Adamovou holkou, nebo jen pomáhá Richardovým gorilám?

Host, 143 stran, 269 Kč

Jessie Burtonová:

Múza

Nové knihy

Strhující příběh plný záhad a zvratů tvoří dvě dějové linie: první z Anglie šedesátých let, druhá ze Španělska konce třicátých let. Odelle, mladá absolventka univerzity na Trinidadu, získá místo písařky v galerii a seznámí se s mužem, jemuž matka odkázala cenný obraz.

Argo, přeložila Jitka Fialová, 448 stran, 358 Kč

E. O. Chirovici:

Kniha zrcadel

Nové knihy

Autor knihy popisuje studia na Princetonské univerzitě a svůj vztah se studentkou psychologie Laurou, chráněnkou profesora Josepha Wiedera. Jedné noci před Vánoci roku 1987 byl Wieder ve svém domě brutálně zavražděn, avšak policie smrt nikdy neobjasnila.

Host, přeložila Lenka Kapsová, 311 stran, 329 Kč

Julia Hartwigová:

Apollinaire

Nové knihy

Kniha o uměleckém životě bohémské Paříže počátku minulého století nedává nahlédnout pouze do života Guillauma Apollinaira, ale před očima se čtenáři rozvíjejí životní osudy známých osobností jako Pablo Picasso, Georges Braque, Alfred Jarry či Henri Rousseau.

Garamond, přeložila Vendulka Zapletalová, 400 stran, 360 Kč

Rosemary Sullivanová:

Stalinova dcera

Nové knihy

Život „kremelské princezny“, která přišla téměř o všechny, které milovala. O matku, která spáchala sebevraždu. O strýce a tety pohlcené tragédií politických procesů. I o milence, který byl poslán na Sibiř. V roce 1967 utekla do USA, ale ani její nový život nebyl šťastný.

Motto, přeložil Jiří Kobělka, 600 stran, 399 Kč

Henning Mankell:

Pátá žena

Nové knihy

Při brutálním útoku v Alžírsku přijdou o život čtyři jeptišky a jedna cestovatelka. Nevysvětlitelná tragédie má o rok později krvavé pokračování ve Švédsku. Wallanderovo rutinní pátrání po samotářském milovníkovi ptactva vyústí v děsivý objev.

OneHotBook, čte Jiří Vyorálek, 2 CD, mp3, 13:45 hodin, 349 Kč, stažení 299 Kč

James Carol:

Oběť

Nové knihy

Neznámá dívka, která jedné noci osloví Jeffersona Wintera, o něm mnoho věcí ví, přestože on ji nikdy neviděl. A nevybíravým způsobem jej vtáhne do své kruté hry, která začala před několika lety a stále pokračuje. Kdo bude příští oběť?

BB art, přeložil Roman Lipčík, 288 stran, 299 Kč

Stan Sakai:

Usagi Yojimbo - Zrádci země

Nové knihy

Králičí ronin musí čelit nemrtvým, když zdánlivě neškodné, ale velmi silné kouzlo přivede zrazenou armádu zpátky k životu. Proti Usagimu stojí stovky zombií, ale i zlý kouzelník. Objeví se také oblíbený bojovník s démony Sasuké... a mnoho jiných povědomých postav.

Crew, 200 stran, 249 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám