Hlavní obsah

Nové knihy: Anderle, Eisen, Liviero i Kouřil

Právo, František Cinger

Procházka po Hradčanech s malířem, životopis jednoho pražského paláce v minulém století, romány o životě i ze života. A samozřejmě něco pro mladého čtenáře i děti. Samozřejmě i komiks a audio.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Jiří Anderle:

Zázraky na Hradčanech

Malířovo vyprávění: „… stále tu vidím dobrácké manžele Chabusovy, hluchého lampáře se psem Karlem, kopáče Foubíka pořád si brblajícího Ani mráčku na obláčku, staromódní manžele Engelmüllerovy, Bohumil Hrabal na to všechno říká, že má v hlavě jako po náletu, kterej nebyl… Zvedám hlavu k blankytu odkud zní – Pojďte k nám, tady je krásně!“

Radioservis, CD, 66:26 minut, 229 Kč

Obal knihy

Norman L. Eisen:

Poslední palác

Příběhy pražského paláce finančního magnáta Otto Petschka, německého generála Rudolfa Toussainta, poválečného amerického velvyslance Laurence Steinhardta i herečky a diplomatky Shirley Temple Blackové. Napsal bývalý ambasador USA v Praze.

Argo, přeložila Sára Foitová, 382 strany, 398 Kč

Obal knihy

Gemma Liviero:

Stezka v troskách

Srpen 1945. Ital Stefano se snaží dostat domů přes válkou zničené Německo. Cestou se ujme malého chlapce, jehož matka zemřela. Společně najdou útočiště v odlehlé chatě. Ta patří Erichovi, bývalému německému vojákovi. Na místě se objeví i další lidé, všichni postupně zjišťují, že setkání povede k něčemu fatálnímu.

Kalibr, 368 stran, 399 Kč

Obal knihy

Gilly Macmillanová:

Chůva

Malá Jo zbožňuje chůvu Hannah víc než matku, a tak když jedné noci Hannah beze stopy zmizí, holčička je naprosto zničená. O třicet let později se Jo vrací do rodičovského domu a je nucena čelit svému složitému vztahu s matkou. Jenže když jsou v jezeře na jejich pozemku objeveny lidské ostatky, Jo začne pochybovat o všem, o čem byla až dosud přesvědčená.

Kalibr, přeložila Markéta Polochová, 368 stran, 399 Kč

Obal knihy

Vladimír Kouřil:

Cesty clonou

Druhá beletristická kniha předního jazzového publicisty zve do tichého, básnicky vnímaného světa. Citlivě napsané povídky, ze kterých dýchá autorova zkušenost pětasedmdesátníka s úctyhodným množstvím absorbovaného, volně plyne prostorem i časem.

65. pole, 220 stran, 248 Kč

Obal knihy

Elena Ferrante:

Pláž v noci

Krátký příběh autorky tetralogie Geniální přítelkyně, je svou tematikou propojený s jejím dalším románem Temná dcera. Rozvinula motiv ztracené panenky Celiny, která byla holčičkou jménem Mati ponechána na konci dne na pláži napospas svému osudu…

Prostor, přeložila Alice Flemrová, 44 strany, 197 Kč

Obal knihy

Sára Báchorová:

An(n)a

Anna má skvělé rodiče, koníčky, spoustu přátel, první lásku. Jenže idylku naruší Ana. Není to nová kamarádka, ale anorexie, která ji postupně proměňuje v hromádku neštěstí. Její život ovládne jídlo a počítání kalorií. Ana s sebou navíc přináší bulimii, deprese, lži a izolaci od okolí.

Pointa, 168 stran, 229 Kč

Obal knihy

Tereza Janišová:

Lvářka

Román z prostředí současné a rudolfínské doby, v němž se setkáváme s architektem Josefem a bylinkářkou Vavřínkou. Každý žije v jiném století, přesto se jedné noci potkají na pražském vrchu Petříně. Při správné konstelaci se totiž dá skrz oheň cestovat labyrintem času…

Lirego, 256 stran, 299 Kč

Obal knihy

Stéphane Lapuss:

Mimoni 4: Světoběžníci

Vracejí se Mimoni! Už se čtvrtou knihou, která je zachycuje v tom nejlepším. Komiksová série je složená z jednostránkových vypointovaných epizod, které jsou zcela beze slov, takže si komiks můžou užít i ti nejmenší čtenáři... ovšem díky skvělým fórům a lahůdkovému grafickému zpracování potěší i ty odrostlejší.

Crew, přeložil Richard Podaný, 48 stran, 149 Kč

Obal knihy

Wu Xiaobo:

Turbulentní dekáda

Dramatické proměny čínského byznysu, ekonomické situace a společnosti v uplynulých deseti letech (2008-2018). Jedinečný vhled do současné Číny, a to jak z pohledu podniků, tak spotřebitelů, ale i prostřednictvím největších kauz, které hýbaly čínskou společností. V této dekádě čínská ekonomika předstihla japonskou a stala se druhou největší na světě.

Mladá fronta, přeložili Zdeněk Hrdlička, Sebastian Aguas, 360 stran, 499 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám