Hlavní obsah

Nové knihy - 27. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vychází mimo jiné další kniha ze série zabývající se otázkou života po životě, Moodyho Život po ztrátě, novela Cizinec od Fina Mika Waltariho či Moorova kniha dopisů vojáků z Iráku Uvěří nám ještě někdy?

Článek

Michael Moore: Uvěří nám ještě někdy? - Dopisy z fronty

Režisér filmů Fahrenheit 9/11 a Bowling For Columbine Michael Moore tvrdě kritizuje prezidenta Bushe, jeho pojetí boje proti terorismus a válku v Iráku. Po úspěchu jeho filmu Fahrenheit 9/11 se na něj obracejí v dopisech muži i ženy, kteří bojovali v Iráku a chtějí informovat americkou veřejnost o válce, přinést názory vojáků v poli. Moore sestavil knihu z jejich dopisů a z dopisů jejich matek, sourozenců i vdov a veteránů předchozích válek. Kniha je plná frustrace a marnosti i hledání naděje.

Knižní klub, váz., 232 str.

Raymond Moody, Dianne Arcangelová: Život po ztrátě

Autor knihy Život po životě Raymond Moody zcela změnil způsob, jakým pohlížíme na smrt a umírání. Ve své nové knize Život po ztrátě zkoumá spolu s Dianne Arcangelovou, proč nám žal způsobuje tolik utrpení a jak dovedou někteří lidé překonat svou ztrátu. V návaznosti na závěry Života po životě uvádějí autoři aktuální poznatky o zážitcích domnělé smrti. Zaznamenané osobní příběhy ukazují, jak jsou jedinci, kteří věří, že vědomí přežívá tělesnou smrt, schopni zdolat svůj zármutek a přerodit se.

Knižní klub, 288 str.

Philip Roth Americká Idyla

Známý americký spisovatel svůj román zasadil do "idylického" období po 2. světové válce. Hlavním hrdinou je univerzitní atlet Švéd Levov, který dospívá v poválečných letech všeobecné hospodářské prosperity. Když se později jeho manželkou stane krásná Miss New Jersey a Švéd navíc zdědí otcův prosperující podnik, nic jim nebrání v tom, aby se odstěhovali do půvabné a klidné vesničky Old Rimrock. Americká idyla však netrvá dlouho - přichází rok 1968 a s ním Švéda opouští i vrtošivá štěstěna. Švédova zbožňovaná dcera, Merry, z níž se stává zarputilá aktivistka hnutí proti vietnamské válce, se zapojuje do aktů politického násilí. Švédova představa rodinného štěstí stejně jako jeho duševní integrita se tříští.

Volvox Globator, z angličtiny přeložili Luba a Rudolf Pellarovi. 340 str.

Mika Waltari: Cizinec

Novela známé finského autora historických eposů Mika Waltariho se odehrává na finském venkově, v místech život ovlivňuje rytmus přírody. V drsné krajině ožívají zasuté vášně a skryté emoce. Dílo je považované za vrchol Waltariho předválečné tvorby.

Knižní klub, 144 str.

Dariusz Tomasz Lebioda: Tajmeství papeže

Publikace předního polského literárního historika o Janu Pavlu II. se krátce po svém vydání stala bestsellerem. Zaujala precizním pátráním po zvláštních událostech, jevech a proroctvích, které provázely život Karola Wojtyly.

Autor se věnuje obtížnému dětství, jeho dospívání v okupovaném Polsku, studiím, problematice volby papeže i atentátu na něj spáchanému. Neopomíjí však ani  předpovědi o Polákovi na papežském trůně v dílech významných polských básníků. Stranou pozornosti nezůstává ani problematika fatimského zázraku, či vidění sestry Faustyny Kowalské.

Volvox Globator, z polštiny přeložil Libor Martinek, 260 str.

J. Krejčí, D. Magdolen: Zajímavosti ze země pyramid

Dvojice mladých egyptologů, kteří se účastnili řady našich archeologických kampaní, přináší popis nejvýznamnějších staroegyptských památek a lokalit, provázený názornými kresbami i fotografiemi. Kniha je určena zájemcům o dějiny, architekturu a výtvarné umění i turistům.

Vydává Libri, 416 s., 150 obr., barevná příloha

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám