Hlavní obsah

Nová Nemocnice na kraji města voní člověčinou

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek večer se divákům České televize představí od 20.00 hodin na ČT první premiéra další řady nejslavnějšího českého seriálu Nemocnice na kraji města. S novými třinácti díly se budeme potkávat každý pátek až do Vánoc. Třetí řada nese název Nové osudy a soudě podle ohlasů po slavnostní premiéře prvního dílu v kině Světozor půjde o řadu úspěšnou.

Článek

„Do Nemocnice se vrací člověčina, takové pohlazení po duši, je to hodně dietlovské,“ chválili návštěvníci autorku scénáře Lucii Konášovou a režiséra Viktora Polesného.

Od „první“ Nemocnice uběhlo třicet let, od méně úspěšné druhé řady, kterou ČT vysílala v roce 2003, pět let, a tak není divu, že se legendární postavy trochu proměnily. Zestárly, děti vyrostly, jiné zavál osud.

Nové díly stojí na příběhu Alžběty Čeňkové

Nesetkáme se již s doktorem Cvachem (Josef Vinklář), ale ani překvapivě s prostořekou sestrou Huňkovou-Pěnkavovou (Iva Janžurová). Dokonce i nezapomenutelný doktor Sova (Ladislav Chudík) se seriálem jen mihne.

Nové díly stojí na příběhu Alžběty Čeňkové (Eliška Balzerová). Před třiceti lety v nemocnici začínala jako mladá lékařka po vysoké škole, dnes je primářkou ortopedického oddělení. Arnošt Blažej (Josef Abrhám) je ředitelem borské nemocnice a oba musí hned v prvním pokračování vyřešit, zda přijmou nového lékaře, svérázného Kryštofa Pavelku (Richard Krajčo).

Zkrátka přicházejí noví hrdinové a nové osudy

Blažeje stále zajímají ženské a do života se mu vrací jeho bývalá žena Milada (Hana Maciuchová). Také mu občas na nervy zabrnkají jeho dva dospělí synové – lékař Arnošt Blažej ml. (Saša Rašilov) a jeho nevlastní bratr Honza (Ondřej Brousek), který se dal na hereckou dráhu. I oni nacházejí své dívky (jednu z nich hraje Lucie Vondráčková) či osudové ženy a rozcházejí se s nimi.

Marie Hudcová, doktorka z ortopedie s břitkým jazykem, zvaná Bloody Mary (Vilma Cibulková), také zavadí o jednoho z doktorů pohledem, což neunikne věčně upovídaným mladým sestřičkám, které krotí vrchní sestra Míša (Miluše Šplechtová).

A tak se před námi znovu začnou na obrazovce střídat vztahy, úspěchy, prohry, ale i vítězství a lásky, život a smrt. Zkrátka přicházejí noví hrdinové a nové osudy.

Reklama

Související témata:

Související články

Tindersticks složili filmovou hudbu

Britská kapela Tindersticks, která se 3. prosince představí v pražském Divadle Archa, složila a nahrála hudbu k francouzskoněmeckému filmu 35 Rhums režisérky...

Ten divnej bluesman s kšiltovkou

Miláček amerických a britských kritiků Seasick Steave vypadá jako farmář, který si odskočil od traktoru na svačinku. Hraje na tu "nejhorší kytaru ve vesmíru"...

Výběr článků

Načítám