Hlavní obsah

Nová láska Alberta Černého. Poprvé zpívá česky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák kapely Lake Malawi Albert Černý vydal první česky zpívanou skladbu Nová láska. Původně ji psal pro kolegu, ale nakonec si ji nechal.

Albert Černý: Nová láska

 
Článek

„Píseň jsem původně napsal pro Sebastiana, protože mě hodně zasáhl jeden jeho osobní příběh. Když jsem přišel po schůzce s ním v jedenáct večer do hotelu v Brně, kde jsem bydlel, sedl jsem ke klávesám a napsal o tom příběhu písničku s českým textem. Ale nakonec se mi ta písnička tak líbila, že jsem si ji nechal pro sebe,“ popisuje vznik skladby Albert.

Foto: Petra Charvátová

Albert Černý

Albert dále působí v Lake Malawi, kde se zpívá pouze anglicky. Nová písnička se pro kapelu nehodila, přesto s ní pomáhal basista Jeroným Šubrt a bubeník Antonín Hrabal zase točil klip.

„Při natáčení klipu slyší člověk danou písničku snad tisíckrát. To je spolehlivý počet přehrání k tomu, aby ji nenáviděl. To se mi však, díkybohu a Albertově talentu, ani u jedné z jeho písniček nestalo. Jsem hrozně rád, že jsem se mohl opět chopit režie, a moc fandím novému směru, kterým se Albert rozhodl vydat,“ uvedl Hrabal.

Na produkci skladby se kromě autorů podílel například i norský hudební producent JOWST, se kterým se Albert Černý seznámil během svého působení v Eurovision Song Contest.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám