Hlavní obsah

Nová DVD: Wilsonov, Sinister 2, Dvanáct rozhněvaných mužů a Hříšný tanec

Právo, Věra Míšková

Jiří Macháček a Vojtěch Dyk hrají hlavní role v komedii Wilsonov. Dvojkou se vrací Horor Sinister a s ním i zlo, zosobněné děsivým pohanským démonem. Henryho Fondu i Jiřího Voskovce si mohou diváci připomenout v klasice detektivního žánru Dvanáct rozhněvaných mužů. Patricka Swayzeyho a Jennifer Greyovou zase v klasice jiného druhu, v Hříšném tanci.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 7. týden

Článek

Wilsonov

Nová DVD

Po první světové válce posedne politiky budoucí Bratislavy nápad pojmenovat město Wilsonov, připojit ho jako 49. stát k USA, a zabránit tak vzniku Československa. Zároveň ve městě řádí brutální vrah a vypadá to, že přišel ze záhrobí. Místní přivolají na pomoc vyšetřovatele z americké FBI, který si vybere za parťáka českého policejního čekatele.

Wilsonov, Česko/ Slovensko 2015, 115 min., režie: Tomáš Mašín, hrají: Jiří Macháček, Vojtěch Dyk, Táňa Pauhofová a další.

Sinister 2

Nová DVD

Do opuštěného venkovského domu se nastěhuje Courtney Collinsová se svými devítiletými dvojčaty. Brzy ale zjistí, že nejsou v domě sami. Na scénu krvavého příběhu se vrací stará promítačka a filmy, kamera, duše dětí, zavražděné rodiny využité jako oběť něčemu či někomu… Je nějaká naděje zastavit blížící se krvavý rituál?

Sinister 2, USA 2015, horor, 97 min., režie: Ciarán Foy, hrají: Shannyn Sossamon, James Ransone, Nicholas King, Tate Ellington, Dartanian Sloan, Robert Daniel Sloan.

Dvanáct rozhněvaných mužů

Nová DVD

Dvanáct porotců má jednomyslně rozhodnout o vině či nevině mladého muže, který je obviněn z vraždy svého otce. Porotci jsou průměrní Američané s obyčejnými zájmy a zaměstnáním. V průběžném hlasování jedenáct hlasuje za vinu, jenom porotce číslo 8 je proti…

Dvanáct rozhněvaných mužů, USA 1957, drama, 92 min., režie: Sidney Lumet, hrají: Henry Fonda, John Fiedler, Lee J. Cobb, Ed Begley, E. G. Marshall, Jiří Voskovec a další.

Hříšný tanec

Nová DVD

Píše se rok 1963 a sedmnáctiletá Frances alias Baby přijíždí s rodiči a sestrou strávit léto v horském hotelu. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym. A když Johnnyho taneční partnerka zjistí, že je v jiném stavu a nemůže se zúčastnit taneční soutěže v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že vystoupí s Baby…

Hříšný tanec, USA 1987, hudební/romantický, 100 min., režie: Emile Ardolino, hrají: Jennifer Grey, Patrick Swayze, Jerry Orbach, Cynthia Rhodes, Jack Weston, Kelly Bishop, Lonny Price, Neal Jones, Wayne Knight, Emile Ardolino, Garry Goodrow.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám