Hlavní obsah

Nová DVD: Tenkrát v Hollywoodu, Joker, Panství Downton, Přes prsty a další

Právo, Věra Míšková

Brad Pitt a Leonardo DiCaprio excelují v Tarantinově filmu Tenkrát v Hollywoodu. Po vítězství na festivalu v Benátkách a jako jeden z favoritů Oscarů vychází film Joker. Jako samostatný film vychází závěrečná kapitola seriálu Panství Downton. Po Transformers nebo Legu si svůj celovečerní film vydupaly i figurky Playmobil. Komedie scenáristy a režiséra Petra Kolečka Přes prsty se odehrává především na beach volejbalových hřištích. Rozzlobení nelétaví ptáci a zákeřní zelení vepři jsou opět ve při v animovaném komediálním snímku Angry Birds ve filmu 2. Johnny Depp hraje hlavní roli ve filmu Poslední semestr.

Foto: Novinky

Nová DVD

Článek

Tenkrát v Hollywoodu

Leonardo DiCaprio jako televizní herec uvadající slávy a Brad Pitt jako jeho dublér, řidič a možná jediný kamarád - to jsou hlavní postavy nového filmu Quentina Tarantina, který se v něm vyznává ze své lásky ke zlaté éře Hollywoodu.

Tenkrát v Hollywoodu, USA 2019, komedie/drama, 162 min., režie: Quentin Tarantino, hrají: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Al Pacino a další.

10 filmů od Quentina Tarantina, které stojí za to zhlédnout. Pulp Fiction je jasné, ale co dál?

Film

Joker

Zkrachovalý komediant Arthur Fleck se dlouho pohybuje na tenké hranici mezi realitou a šílenstvím. Jednoho dne se v obleku klauna potuluje po ulicích Gotham City a dostává se do konfliktu s brutálními zloději. Pomalu se roztáčí spirála událostí dosahující hrozivých rozměrů. Všemi opuštěný Fleck se začne čím dál více propadat do hlubin šílenství a postupně se mění v ikonu zločinu, kterou svět brzy bude znát pod jménem Joker.

Joker, USA 2019, krimi drama 119 min., režie: Todd Phillips, hrají: Joaquin Phoenix, Zazie Beetz, Robert De Niro, Marc Maron, Brett Cullen a další

RECENZE: Životní role. Phoenixův Joker ze sebe vydal vše

Kultura

Obal DVD

Panství Downton

Dokonalá kronika života příslušníků britské aristokracie a jejich zaměstnanců v prvních desetiletích dvacátého století. Tlak, který vyvolává moderní doba, kontrastuje s prostředím, jež je založeno na respektu k tradicím a zažitým rituálům. V této atmosféře dorazila na panství zpráva, že přijede anglický král. Pro všechny je to zážitek, na který se musí víc než stoprocentně připravit.

Panství Downton, VB 2019, drama, 122 min., režie: Michael Engler, hrají: Allen Leech, Maggie Smithová, Michelle Dockeryová, Elizabeth McGovernová a další

Obal DVD

Playmobil ve filmu

Dívka Marla nevěří svým očím, když jejího mladšího bráchu do sebe vtáhne velký hračkový model města. Vrhne se za ním, chvíli letí, dopadne a pak se nestačí divit znovu a ještě víc. Ocitla se totiž v animované říši, kde ona sama je figurkou Playmobil. A všichni ostatní taky! Brácha tu ale není a Marla se proto vydává na neuvěřitelné dobrodružství pestrým a kouzelným světem, aby ho našla.

Playmobil ve filmu, Francie/Německo 2019, animovaný, 99 min., režie: Lino DiSalvo, v českém znění: Michaela Tomešová, Vojtěch Kotek, Matěj Ruppert a další 

Obal DVD

Přes prsty

Linda a Pavla jsou parťačky, které obětují beach volejbalu všechno. Tedy skoro všechno. Mladší Pavle tak trochu začínají tikat biologické hodiny a s přítelem Hynkem chce co nejdříve otěhotnět. To starší svobodná a bezdětná Linda nechápe. Zvlášť, když se jim podařilo kvalifikovat na mistrovství Evropy… Všechno ale stejně nakonec zamotá svérázný správce hřiště se zajímavou minulostí.

Přes prsty, Česko 2019, komedie, 101 min., režie: Petr Kolečko, hrají: Petra Hřebíčková, Denisa Nesvačilová, Vojtěch Dyk, Jiří Langmajer a další 

Obal DVD

Angry Birds ve filmu 2

Když se objeví společný nepřítel, který hrozí zničením Ptačího i Prasečího ostrova, spojí Rudohněv (alias Ruďák), Žluťas, Bombas, Orel Vazoun a Žluťasova sestra Stříbrnka síly s velevepřem Leonardem, jeho asistentkou Courtney a vepřovým sádlem mazaným vynálezcem Garrym. Supertým bývalých zapřisáhlých nepřátel se vydává na misi, jejímž cílem je zachránit domovy ptáků i vepřů.

Angry Birds ve filmu 2, USA 2019, animovaná dobrodružná komedie, 97 min., režie: Thurop Van Orman, John Rice a další

Obal DVD

Poslední semestr

Richard je světem protřelý univerzitní profesor, který se dozví zlou diagnózu Rozhodne se tedy odhodit veškerou přetvářku a konvence a žít nevázaně a odvážně, s kousavým smyslem pro humor, bláznovství a pošetilosti. S blížícím se koncem své životní pouti se stále více oddává všem myslitelným neřestem, ale postupně dospívá k poznání životní pravdy a učí se smiřovat se se všemi, jimž ublížil a koho má rád.

Poslední semestr, USA 2018, drama, 90 min., režie: Wayne Roberts, hrají: Johnny Depp, Zoey Deutchová, Danny Huston, Rosemarie DeWittová a další

Obal DVD

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám