Hlavní obsah

Nová DVD na tento týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V týdnu od 17. ledny vycházejí na DVD mimo jiné dobrodružní výpravný film Král Artuš, sci-fi snímek na motivy románu Isaaka Asimova Já, robot, komedie bratří Coenů Lupiči paní domácí a drama Dům duchů.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Král Artuš

Výpravný velkofilm Král Artuš přináší další a hodně odlišné zpracování legendy rytířů kulatého stolu. Tentokrát je snahou přiblížit ji možné realitě.. Ve filmu je Artuš (Clive Owen) římským velitelem jménem Lucius Artorius Castus. Jemu jsou podřízeni sarmatští jezdci, kde slouží i Lancelot a Tristan. K nim se Artorius chová jako k bratrům, a proto i v ležení římské legie armády zasedají spolu u kulatého stolu.

Artušovi zbývá splnit poslední úkol - vrátit se domů, jenomže Birtánii napadli Sasové. Piktský kouzelník Merlin pochopí, že Artuš, byť je Říman, s nimiž dosud Piktové bojovali, by byl ideálním spojencem proti nájezdníkům. Po jejich porážce si Artuš vezme si Ginevru a stane se králem Británie.

Součástí prvních objednaných 18 000 ks rozšířené verze Krále Artuše je druhé DVD Pirati z Karibiku - Lost Disc.

King Arthur, USA, 120 min., režie: Antoine Fuqua, hrají: Clive Owen, Keira Knightleyová, Ioan Gruffudd, Stellan Skarsgard

Lupiči paní domácí

Bratři Coenové (Fargo, Barton Fink, Bratříčku, kde jsi?) natočili remake anglického filmu Ladykillers (Vrazi dámy) z roku 1955 od Alexandra Mackendricka. Jeho zápletku potom přenesli na americký jih.

Profesor Dorre (Tom Hanks) plánuje největší loupež století. Základnou zločinců se stává sklep nic netušící paní Munsonové. K nevoli všech zúčastněných se právě tato milá a překvapivě důvtipná stará dáma stává největším nebezpečím, které může ohrozit zdar akce. Kvinteto lupičů se ji proto rozhodne odstranit. Coenovsky ironické vyznění snímku kontrastuje s kamerou pojatou v duchu retra.

The Lady Killers, USA, 100 minut, režie: Ethan Coen, Joel Coen, hrají: Tom Hanks, Irma P. Hall, Marlon Wayans, J. K. Simmons

Já, robot

Americký film Já, robot je natočen na motivy knihy předního představitele klasické sci-fi Isaaka Asimova, který definoval tři základní zákony chování robotů.

Detektiv John Spooner (Will Smith) je v Chicagu roku 2035 pověřen vyšetřením záhadné smrti Dr. Alfrada Lanninga, který stál u zrodu umělých bytostí. Na místě činu detektiv nalézá robota Sonnyho. Vše ukazuje, že ho Sonny zavraždil, přestože robot nesmí za žádných okolností ublížit člověku. To by nejen znamenalo zásadní porušení výše zmíněných zákonů, ale i obrovskou hrozbu pro lidstvo. V těchto okamžicích se film blíží až thrilleru.

Druhý disk obsahuje prodloužené a vynechané scény a dokumenty z natáčení filmu. Bonusem na prvním disku jsou komentáře tvůrců.

I, Robot, USA, režie: Alex Proyas, hrají: Will Smith, James Cromwell, Chi McBride.

Dům duchů

Dům duchů je psychologické drama v duchu magického realismu natočené na motivy románu Isabel Allendové. Freska z Chile zachycuje život Estebana Trueby, který po smrti snoubenky odchází do vnitrozemí, aby zbohatnul a prosadil se. Železnou vůlí toho dosáhne, ale promění se despotického statkáře, který ženy jen zneužívá.

Po smrti své matky se vrátí do města a setkává se setrou své snoubenky Clare, kterou si vezme. Odvede si ji na statek, ale záhy se jí odcizí. Situaci zkomplikuje tragická smrt Clařiných rodičů, i politické události. Ve vypjatých vztazích, plných nenávisti i následného usmiřování, se Trueba už se nedokáže zbavit pocitu viny.

House Of The Spirits, USA/Německo/ Dánsko/ Portugalsko, 143 min., režie: Bille August., hrají: Meryl Streepová, Winna Ryderová, Jeremy Irons

Mladý superman 2

Boxset 6 DVD přináší všech 23 epizod druhé série doplněnou řadou bonusů. Mladý superman Clark Kent žije ve městě Smallville, ovšem kromě času věnovanému škole a děvčatům se neustále musí potýkat s mimořádnými událostmi.

Smallville, USA, 6DVD, režie: Greg Beemna, hrají: Tom Welling, Kristin Kreuk, Michael Rosenbaum

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám