Hlavní obsah

Nová DVD: Harold a Maude, Iron Man 3 a Shane

Právo, Věra Míšková

Na nosiči Blu-ray vychází mimořádně citlivý, vtipný i dojemný klasický kultovní film Harold a Maude. V dalším dobrodružství Iron Mana září na DVD Robert Downey Jr. a na Blu-ray vychází klasický western Shane.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 36. týden

Článek

Harold a Maude

Nová DVD

Klasický kultovní film o jednom z nejnepravděpodobnějších mileneckých párů. Bud Cort si zahrál roli znuděného mladíka Harolda z bohaté rodiny, posedlého smrtí. Ruth Gordonová  hraje Maude, krásnou rozmařilou stařenku, která vidí na světě jen to nejlepší.

Harold a Maude, USA 1971, drama/romantický, 91 min., režie: Hal Ashby, hrají: Ruth Gordonová, Bud Cort, Cyril Cusack, Charles Tyner, Ellen Geerová a další.

Iron Man 3

Nová DVD

Když Tony Stark/Iron Man zjistí, že celý svět je v troskách, musí zapojit všechny své síly a instinkty na to, aby přežil, zničil svého nepřítele a ochránil ty, na kterých mu nejvíc záleží. Stále ho ale pronásleduje otázka: Jak je to? Šaty dělají člověka, nebo člověk šaty? Je Stark součástí svého převleku, nebo jeho převlek součástí jeho samého?

Iron Man 3, USA 2013, akční sci-Fi, 123 min., režie: Shane Black, hrají: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrowová, Don Cheadle, Guy Pearce, Rebecca Hallová a další.

Shane

Nová DVD

Režisér George Stevens vytvořil typický westernový mýtus, vysloužil si za něj 6 nominací na Oscara, a učinil ze snímku Shane jednu z klasik americké kinematografie. Tulák a pistolník Shane se nechává najmout na práci rodinou farmáře, jehož terorizuje zámožný dobytkář a jeho nohsled.

Shane, USA 1953, western, 118 min. režie: George Stevens, hrají: Alan Ladd, Jean Arthur, Van Heflin, Brandon De Wilde, Jack Palance, Ben Johnson a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám