Hlavní obsah

Nová CD tohoto týdne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V třetím lednovém týdnu vyšly dvě kolekce remasterovaných alb. Nové podoby se dočkaly první tři desky Elvise Presleyho, které natočil pro firmu RCA, a alba skupiny Sweet. Dále byl vydán soundtrack s písněmi z filmu Ray o Rayi Charlesovi.

Foto: HZS Zlínského kraje

Automobil po střetu s vlakem.

Článek

Ray (OST)

V životopisném filmu Ray o legendárním slepém rhythm´n´bluesovém a soulovém pianistovi a zpěvákovi Rayi Charlesovi zní jeho nejslavnější písně, včetně I've Got A Woman, What'd I Say, Georgia On My Mind, Hit The Road Jack Born To Loose nebo Bye Bye Love. V originálním podání se objevují na albu s hudbou z filmu Ray. Ze sedmnácti písní je šest v koncertní podobě.

Speciální edici doplňuje DVD s pěti skladbami ve filmové verzi s hlavním představitelem Jamie Foxxem, který za ztvárnění role dostal Zlatý glóbus.

Warner Music

Elvis Presley: Loving You

Král rock´n´rollu Elvis Presley se narodil před sedmdesáti lety. Při této příležitosti vycházejí v remasterované podobě jako klasická alba. Loving You vyšlo v roce 1957, a bylo třetím albem u firmy RCA. Objevují se na něm písně Don´t Leave Me Now, Hot Dog či (Let Me Be Your) Teddy Bear. Dvanáct písní z desky doplňuje tucet bonusů, převážně písní ze singlů, ale objevují se tu i odlišné verze skladeb z alba.

Současně vycházejí i další remasterovaná Presleyho alba. V nové podobě se objevila první tři, která natočil pro firmu RCA: kromě Loving You ještě Elvis Presley z roku 1956 a ve stejném roce nahraný Elvis. Doplňuje je kompilace Love, Elvis.

Sony Music BMG

Ján Litecký Šveda a Víťazný traktor

Slovenský bluesman Ján Litecký Švéda vydal se svou skupinou Víťazný traktor album, na kterém vlastní skladby doplňuje klasika jak od bluesmanů od Roberta Johnsona a Leadbellyho, tak od přestavitelů rock´n´rollu Chucka Berry a Elvise Presleyho. Šveda většině písní napsal nové slovenské texty, evokující v duchu názvu kapely doby budování socialismu.

Pavian / Indies, 46:55

Sweet: The Very Best Of Sweet

Britská skupina Sweet natočila v sedmdesátých letech řadu hitů, jako byly Hell Raiser, Ballroom Blitz, Teenage Rampage a nejslavnější Fox On The Run. Spojovala v nich teenagerovský pop a nablýskaný glam rock s prvky tvrdého rocku. Připomíná je výběr The Very Best Of The Sweet.

Po úspěších v polovině sedmdesátých let se kapela rozhodla ukončit spolupráci s hitmakerskou dvojicí Chinn/Chapman a autorsky se postavila se na vlastní nohy. Výsledkem bylo album Desolation Boulevard. I to se spolu s deskami Off The Road, Give Us A Wink, Funny How Sweet Coco Can Be dočkalo nové podoby a vyšlo současně s výběrem.

Sony Music BMG

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám