Hlavní obsah

Nová CD – Apocalyptica, Michal Tučný i Chumbawamba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prázdniny se chýlí ke konci a s nimi kočí i okurková sezóna. Tento týden se můžete těšit na novou desku Apocalypticy, box deseti CD s písněmi Michala Tučného, nebo novinku od britské skupiny Chumbawamba.

Článek

Apocalyptica: 7th Symphony

Tři roky po vydání úspěšného alba Worlds Collide dokončila Apocalyptica své sedmé studiové album, nazvané 7th Symphony. Převážnou část alba produkoval Joe Barresi (Tool, Queens Of The Stoneage, Bad Religion a další) ve spolupráci s Howardem Bensonem (My Chemical Romance, Motörhead, Papa Roach).

Na světě je již první singl End Of Me s hostujícím Gavinem Rossdalem, zpěvákem britské rockové kapely Bush. Na albu ale najdeme i další hosty, jako například Davea Lombarda, bubeníka kapely Slayer, Josepha Duplantiera, zpěváka a kytaristu francouzské death metalové kapely Gojira a další.

SonyBMG Entertainment

Michal Tučný: Albový Box 1982 – 1994

Komplet deseti CD mapuje léta 1982 až 1994, kdy Tučný hrál s kapelou Tučňáci, obsahuje jeho poslední nahrávky s názvem Šťastné staré slunce, a navíc kompilaci největších hitů a singlových bonusů.

Michal Tučný už měl za sebou velice úspěšná angažmá s Greenhorns a Fešáky, ale teprve spolupráce s muzikantem a textařem Zdeňkem Rytířem byla jeho opravdovým sólovým prosazením. Albové kolekce Poslední kovboj, Stodola Michala Tučného, Jak chcete žít bez koní, Jak to doopravdy bylo s Babinským, Starýho psa novým kouskům nenaučíš a Medicinman platí za naší naprostou countryovou klasiku. Na Jižanském roku vykročil Tučný nadějně směrem k električtější podobě aranží, poslední album přináší také velmi silné písně s vědomím dočasnosti naší pozemské pouti a závěrečná Snídaně v trávě shrnuje to nejlepší.

Supraphon

Chumbawamba: ABCDEFG

Britská kapela Chumbawamba ve své tvorbě osciluje mezi anarcho-punkem, popem, dance music, nebo třeba akustickým folkem. Proslula tím, že v textech upozorňuje na politické excesy, brojí proti domácímu násilí, homofobii, rasizmu a podobné společenské intoleranci.

Deska s názvem ABCDEFG má v jejich diskografii pořadové číslo sedmnáct, a právě tolik obsahuje nových skladeb. Ani zde se nevyhnuli kritice. Například píseň Torturing James Hetfield je jejich odpovědí na to, když zpěvák Metallicy schválil používání své hudby jako součást mučení v Americké základně na Guantanamu. You Don't Exist je píseň o východoněmeckém zpěvákovi Klausi Renftu Combovi, jehož tvorba byla v sedmdesátých letech státem zakázána.

US Import

Accept: Blood Of The Nations

Německá heavy metalová kapela Accept, která zformovala počátkem sedmdesátých let kolem zpěváka Udo Dirkschneidera, slavila největší úspěchy v osmdesátých letech. V roce 1997 ukončila svoji činnost, aby se krátce znovu sešla v roce 2005. Zatím poslední z mrtvých vstání proběhlo vloni s novým zpěvákem Markem Tornillem.

Blood Of The Nations je jejich dvanáctým studiovým albem a zároveň prvním s Markem Tornillem, který se podílel i na nových skladbách. Na album nakonec zařadili dvanáct novinek, z nichž jako první sigl zvolili songu Teutonic Terror.

M.A.B.Records

Fantasia: Back To Me

Fantasia je vítězka třetí sezóny soutěže American Idol z roku 2004. Ještě téhož roku stihla vydat své debutové album Free Yourself, které dosáhlo platinového ocenění, a to nejen za přispění úspěšného singlu I Believe.

Na letošek připravila Fantasia již své třetí studiové album, které nazvala Back To Me a které sama popisuje jako "emocemi nabité album", na kterém se jako host objeví např. i Cee-Lo Green.

SonyBMG Entertainment

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám