Hlavní obsah

Nová CD - 13. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z aktuálních CD pro vás Novinky vybrali legendární New Order s deskou Waiting For The Siren´s Call, sebrané rarity a B-starny Nicka Cavea & The Bad Seeds, nebo zajímavou desku z oblasti world music skupin Maraca & Zimbova s názvem Krvevé balady.

Článek

New Order: Waiting For The Siren´s Call

Legendární manchesterská formace New Order se vrací po čtyřech letech od vydání zatím jejich posledního alba Get Ready. Na světě je určitě málo hudebních formací, jenž dokáží tak elegantním a originálním způsobem míchat taneční hudbu s rockem, aniž by při tom ztratily původnost a eleganci. New Order to umí a to dokonce už neuvěřitelných 25 let. Momentální sestava skupiny doznala jednu změnu, když zakladateské trio Peter Hook, Stephem Morris a Bernard Sumner doplňuje nově po odchodu Gillian Gilbert nováček Phil Cunningham.

Warner Music

Residents: Animal Lover

Kultovní skupina Residents loni v létě oslavila už pětadvacáté výročí vydání legendární desky The Commercial Album. Letošní novinka je koncepční záležitostí. Vše se točí okolo animální lásky a zvířecích zvuků - základ rytmických pasáží například tvoří zvuky cikád a žab, ambientní plochy jsou zase ozvláštněny ruchy, které vydávají velryby během páření apod. Výsledkem je originální imaginativní CD.

Monitor EMI

Maraca Zimbova - Krvavé balady

Maraca je známa svým netradičním přístupem a perfekcionalismem, se kterým přistupuje k hudebním motivům jež poté přetaví v nečekaný a uchvacující výsledný tvar. Jejich předchozí album Longe bylo nominováno v žánrové kategorii Alternativa Akademií populární hudby. Dva energií nabité vokály  Marty Vávrové a Gabriely Vermelho zde vyprávějí příběhy nenaplněných lásek, znásilnění, vražd, únosů a zrad, jejichž původ sahá až do 16. století. Aranže balad jsou silně ovlivněné skupinou Maraca, a tak se původní lidové písně ocitají v latinských, jazzových či rockových náladách, a odhalují skryté harmonie moravskoslovenských melodií.

Indies Record

Nick Cave The Bad Seeds: B-Sides Rarities

Temný impresário posbíral, co se dalo: béčkové strany singlů, raritní nahrávky, akustické verze slavných písniček apod. Cave toho za jedenadvacet let nahrál opravdu požehnaně. A netřeba pochybovat o tom, že jeho příznivce, kterých je u nás poměrně dost, tahle 3CD kolekce potěší.

Monitor EMI

Porcupine Tree: Deadwing

Britská parta produkuje hudbu na pomezí progresivního metalu, art rocku a britského rocku. Většina jejich tvorby se nese v duchu hudby sedmdesátých let a  veskrze  současnými postupy odkazuje na legendární Pink Floyd, Marillion a jiné. Na jejich v pořadí šestém albu najdete devět skladeb z nichž nejdelší se pyšní dvanáctiminutovou stopáží. Na desce mimo jiné hostovali Adrian Belew (King Crimson) a Mikael Akerfeldt (Opeth).

Warner Music

Simple Plan: Still Not Getting´n Any

Parta z kanadského Montrealu vydává své druhé album, se kteým prorážejí nejenom V USA a Kanadě, ale I v Evropě. I když čerpají z neopunkových Blink -182, jejich hudba se dá  zařadit spíše do škatulky líbivějšího pop-rocku.

Warner Music

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám