Hlavní obsah

Nová alba: Tommy Lee, Katie Melua, Turbo, Tomáš Liška a další

Právo, Jaroslav Špulák

V minulých dnech na sebe upozornil bubeník americké kapely Mötley Crüe Tommy Lee svým dalším sólovým albem, stejně tak pokračováním své dráhy gruzínská zpěvačka Katie Melua. Po delší době se s novou deskou přihlásila naše kapela Turbo, hudební světy na svém počinu propojuje kontrabasista Tomáš Liška.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Tommy Lee: Andro

Andro je třetí sólové album bubeníka americké kapely Mötley Crüe Tommyho Lee. Hraje na něm na bicí, produkoval ho a nazpíval vokály. V každé skladbě je nicméně host. Mezi zpěváky patří Post Malone, Josh Todd, Shotty Horroh a Mickey Avalon. Jedná se o tvrdé rockové album podpořené elektronikou a s mnoha rapovými vstupy. Písně jsou však nenápadité, obyčejné, zaměnitelné.

Foto: Better Noise

Obal alba

Katie Melua: Album No. 8

Osmé album gruzínské bluesové zpěvačky nese jednoduchý název Album No. 8. Obsahuje deset skladeb, přičemž prvním singlem je skladba A Love Like That. Melua začala psát a nahrávat album, když se oddělovala od svého manžela, závodníka světových superbiků Jamese Toselanda. Na albu je téma odloučení patrné.

Foto: BMG

Obal alba

Tomáš Liška: Hope

Kontrabasista Tomáš Liška vydává se svou kapelou Invisible World svou pátou autorskou desku nazvanou Hope. Rozprostírá čistou a jasně čitelnou instrumentální hudbu, která čerpá ze silných melodií.  

Foto: archiv Tomáše Lišky

Obal alba

Turbo: Noční dravci

Noční dravci jsou novým studiovým albem Turba. Kolekce vyšla osm let po té předešlé. Kapela na ní navazuje na to nejlepší ze své historie, je v dobré autorské i hráčské kondici a nabízí solidní písně.

Foto: Warner Music

Obal alba

Milli Janatková: Hluboko

Koncepční album Milli Janatkové Hluboko tematicky navazuje na její počin Mým kořenům, který získal The Independent Music Awards - Vox Populi v New Yorku a nominaci na Classic Prague Awards v kategorii Crossover. Autorka zve na výpravu do hlubin času. Výběr písní koresponduje s našimi nejstaršími dochovanými hudebními památkami. 

Foto: BMG

Obal alba

Jakub Děkan: A jak se máš ty?

Zpěvák Jakub Děkan si na své druhé album pozval řadu hostů. Jsou mezi nimi Atmo Music, Pekař, Kuba Ryba, Sebastian a další. S nimi natočil skladby vesměs poutavě melodické, neblaze ale oznámkované jeho mizernou výslovností. Na druhém disku celé kolekce je Děkanův koncertní záznam z roku 2019.

Foto: Warner Music

Obal alba

Ondřej Ruml a spol.: Jdeme na Ježka

Ondřej Ruml vydal záznam koncertu s písněmi Ježka, Voskovce a Wericha, ve kterém ho doprovázejí Jihočeská filharmonie pod vedením Jana Kučery a Matej Benko Quintet. Vystoupení se uskutečnilo u příležitosti slavnostního otevření Divadla Oskara Nedbala v Táboře po rekonstrukci 21. února 2020. Účinkující provedli písně Ježka, Voskovce a Wericha.

Foto: Warner Music

Obal alba

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám