Hlavní obsah

Nová alba: Thom Yorke, The Black Keys, Vivian i Dali Mraz

Právo, Jaroslav Špulák

Začátek prázdnin přinesl dva očekávané počiny. Zvědavost byla jistě průvodním znakem čekání na sólovou desku zpěváka kapely Radiohead Thoma Yorkea. Podobné to bylo nejspíš i v případě novinky amerického tandemu The Black Keys. Tuzemskou scénu (a jistě nejen ji) obohatila alba kapely Vivian a bubeníka Daliho Mraze.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Nová CD

Článek

Thom Yorke: Anima

Foto: XL

Obal alba

Anima je název třetího sólového alba zpěváka britské skupiny Radiohead Thoma Yorkea. Jde o nahrávku, na které hrají prim elektronické plochy. Jejím producentem je dlouholetý spolupracovník formace Radiohead Nigel Godrich.

The Black Keys: Let’s Rock

Foto: Nonesuch

Obal alba

The Black Keys je americká rocková dvojice z Ohia, kterou tvoří Dan Auerbach a Patrick Carney. Nahrávka je jejich devátým studiovým albem. Je na něm tucet skladeb a první recenzní hodnocení jsou velmi dobrá. 

Vivian: Pustina

Foto: archiv kapely

Obal alba

Vivian, rocková kapela z Broumova, vydala své druhé album. Je na něm deset skladeb, jejichž producentem je Thom, zpěvák a kytarista skupiny Imodium. Kolekce byla pokřtěna 28. června na koncertě skupiny Vivian v domovském městě. 

Dali Mraz: Level 25

Foto: archiv D. Mráze

Obal alba

Český bubeník Dalibor Mráz přizval k realizaci projektu Level 25 muzikanty z jedenácti zemí. Natočili společně čtrnáct kompozic. Mezi hosty jsou Scott Kinsey, Martin Miller, Marius Pop, Dano Šoltis, Maťo Ivan, Elis a další.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám