Hlavní obsah

Nová alba: Thirty Seconds To Mars, Daft Punk či Jamie Cullum

Právo, Jaroslav Špulák

Američtí rockeři Thirty Seconds To Mars vydávají nové album, se kterým přijedou v červenci na festival Rock for People do Hradce Králové. Jamie Cullum zase představí některé písničky z nové desky na festivalu Colours Of Ostrava. Francouzi Daft Punk ohlásili, že k novince na turné nepojedou. Pozornost si jistě zaslouží i dílka The National, Agnethy Fältskogové či výběrovky Wabiho Daňka nebo Terezy Kerndlové.

Článek

Thirty Seconds To Mars: Love Lust Faith + Dream

Foto: Universal Music

Nová alba

Nové album americké rockové skupiny, která bude hlavní hvězdou letošního červencového festivalu Rock for People v Hradci Králové. Producenty nahrávky jsou Steve Lillywhite a frontman kapely Jared Leto. „Je to víc než evoluce. Je to úplně nový začátek,“ prozradil k desce právě Leto. „Vyrazili jsme na úplně jiné místo a bylo to zajímavé, nečekané a velice inspirující.“

Jamie Cullum: Momentum

Foto: Universal Music

Nová alba

Britský pop-jazzový zpěvák Jamie Cullum se naposledy připomněl na podzim roku 2009, kdy vydal album The Pursuit. Nyní přichází se svou šestou deskou Momentum. Vznikla za dohledu dvou předních producentů – prvním je Brit Jim Abbiss, který produkoval například alba Arctic Monkeys a Adele, druhým americký hiphopový producent Dan The Automator, jenž se podílel na deskách Kasabian a DJe Shadow. „Tahle deska je o přechodu mládence do období dospělosti, kdy každou nohou ještě stojíš na jednom místě,“ vysvětlil Cullum.

Daft Punk: Random Access Memories

Foto: Sony Music

Nová alba

Již takřka kultovní francouzský elektronický tandem Daft Punk, jenž v letošním roce oslavuje dvacet let existence, podepsal novou nahrávací smlouvu se společností Columbia Records. Jejím plodem je nové album, na němž s Daft Punk spolupracovali například Nile Rodgers z kapely Chic, legenda diskotékové hudby Giorgio Moroder, Panda Bear z formace Animal Collective, skladatel Paul Williams nebo Chilly Gonzales.

Wabi Daněk: Můj ročník ’47

Foto: Universal Music

Nová alba

Trampská ikona Wabi Daněk vydává výběrové dvojalbum. Jsou na něm všechny jeho nezapomenutelné skladby tak, jak si je oblíbili nejenom trampové, ale i posluchači napříč sociálními skupinami a věkovými kategoriemi. Po loňském vydání úspěšného alba Ďáblovo stádo je to další připomenutí vynikající osobnosti české hudební scény.

Tereza Kerndlová: Singles Collection

Foto: Universal Music

Nová alba

První výběr singlových hitů populární zpěvačky Terezy Kerndlové nabízí její dosavadní hitparádové úspěchy i fanoušky žádané písničky, prostě ty nejúspěšnější, které za svou dosavadní kariéru shromáždila.

Bobby McFerrin: Spirityouall

Foto: Sony Music

Nová alba

Desetinásobný držitel Grammy Bobby McFerrin si získal celosvětovou slávu díky svému originálnímu stylu a technice zpěvu. Dokáže mistrovsky využívat čtyřoktávový hlasový rejstřík a vytvořit iluzi dvojhlasého i vícehlasého zpěvu. Jeho vystoupení jsou založena na improvizaci a zapojení publika. Jeho nové album přináší sedm klasických spirituálů v originálním pojetí, nečekanou coververzi skladby Boba Dylana I Shall Be Released a pět původních melodií.

The National: Trouble Will Find Me

Foto: 4AD

Nová alba

Šesté album oblíbené americké alternativní formace. Jde o lehkou nahrávku, o které kapela v rozhovorech před vydáním říkala, že jí její příprava dělala radost. Nejde ale prý o radostnou nahrávku, v tomto ohledu jsou nálada skladeb a texty vyvážené.

Agnetha Fältskogová: A

Foto: Universal Music

Nová alba

Dvaašedesátiletá švédská zpěvačka Agnetha Fältskogová proslula jako členka slavné formace ABBA. Na svém novém sólovém albu pracovala se skladatelem a producentem Jorgenem Elofssonem, jenž má na svém kontě skladby pro Britney Spearsovou, Kelly Clarksonovou, Céline Dionovou nebo Westlife a pyšní se také nominací na cenu Grammy. „Už dlouho jsem nic nesložila. Když jsem ale jednou seděla u klavíru, najednou to přišlo,“ napsala v prohlášení. „Nikdy jsem si nemyslela, že budu zase zpívat. Když jsem však slyšela první tři skladby, nemohla jsem před tím utéct.“

Mark Lanegan & Duke Garwood: Black Pudding

Foto: Universal Music

Nová alba

První společná deska rockera Lanegana a bluesmana Gardwooda. Jejich spolupráce dlouho visela ve vzduchu. Lanegan, který je známý z kapel The Screaming Trees, Queens of the Stone Age nebo Soulsavers, se před lety přiznal, že Garwood je jeho duchovním hudebním otcem. Deska se silným bluesovým základem vznikla v Pink Duck Studios v Kalifornii pod dohledem producenta Justina Smitha.

Luboš Andršt: One Man Blues/Best Of

Foto: Supraphon

Nová alba

Kytarista, skladatel a aranžér Luboš Andršt nabízí kompilaci svých nejlepších bluesových nahrávek. Jím sestavený výběr skladeb z let 1984 až 2007 není – zejména v bonusech – stylově ortodoxní, ale podstatou to skoro vždycky blues opravdu je.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám