Hlavní obsah

Nová alba: Staří ZZ Top, divocí Billy Talent, legendární Bob Dylan

Právo, Jaroslav Špulák

Těžko si představit bohatší a zajímavější menu, než tu, která se na hudebním trhu objevuje tento týden. ZZ Top se vrátili po devíti letech, Billy Talent svou desku konečně neočíslovali (jak činili dosud) a Bob Dylan vydává jubilejní kolekci. Jsou tu samozřejmě i mnozí další.

Článek

ZZ Top: La Futura

Foto: Universal Music

Nová alba

Texaští vousáci nachystali vydání nového studiového alba po dlouhých devíti letech. Kolekce, která v diskografii následuje předešlou Mescalero (2003), se jmenuje La Futura. Produkoval ji Rick Rubin spolu se členem kapely, kytaristou a zpěvákem Billym Gibbonsem. Nahrávka, která obsahuje deset skladeb, vznikla ve studiích Foam Box Recordings v Houstonu a Shangri La Studios v Malibu. „Dlouho jsme přemýšleli, o čem album bude. Chtěli jsme se vrátit k přímočarosti našich starších věcí, ale na druhou stranu jsme se nechtěli úplně vyhnout novým technologiím. Výsledkem je tedy spojení minulosti s přítomností,“ uvedl dvaašedesátiletý Gibbons.

Billy Talent: Dead Silence

Foto: Warner Music

Nová alba

Billy Talent jsou z Kanady a v České republice patří k nejpopulárnějším skupinám na klubové scéně. V červnu hráli v pražské Lucerně naposledy, a tam už slibovali blížící se vydání nového alba. Nadále vycházejí z punku, jsou divocí, charakterističtí svou melodikou a není pochyb o tom, že si dobrou pozici, kterou na scéně mají, uchovají i po této desce.

Bob Dylan: Tempest

Foto: Sony Music

Nová alba

Pětatřicáté album amerického písničkáře Boba Dylana se jmenuje Tempest a obsahuje deset nových písniček. Novým počinem slaví jednasedmdesátiletý umělec padesáté výročí vydání svého debutového alba. Kolekci Tempest, kterou produkoval Jack Frost, si už je možné předobjednat v obchodech iTunes a Amazon. Zatím poslední Dylanovo album se jmenuje Christmas In The Heart a vyšlo v říjnu 2009.

David Guetta: Nothing But The Beat

Foto: EMI

Nová alba

Francouzský producent a DJ David Guetta vydává desku s názvem Nothing But The Beat v limitované verzi s holografickým obalem. Zatím poslední album One Love katapultovalo jednoho z nejpopulárnějších DJů současnosti mezi celebrity popmusic. Z uznávaného producenta taneční hudby se stala žádaná megahvězda popového mainstreamu. David Guetta na desce bezezbytku zužitkoval své DJské zkušenosti a svět středního proudu přijatelného pro širší publikum obohatil o různé prvky klubové muziky i moderní-ho r’n’b.

Neal Morse: Momentum

Foto: InsideOut Music

Nová alba

Neal Morse je americký multiinstrumentalista a skladatel progressive-rockové hudby, který během kariéry prošel hned několika kapelami. Tou nejslavnější byla asi Transatlantic, avšak celosvětového úspěchu dosáhl až sólovou tvorbou. Rodák z Tennessee v Nashvillu ji započal v roce 1999 a rozdělil ji na popovou a progresivní část. Zástupcem té druhé je i jeho aktuální album Momentum, jež nabízí více než hodinu hudby. Přesto přináší pouze šest písní. Důvod je jednoduchý, poslední skladba s názvem World Without End má stopáž delší než 33 minut.

Zmiňovaná novinka “Momentum“ přichází na trh nejen v jednodiskové verzi, ale taktéž jako

Green Day: The Studio ALbums 1990-2009

Foto: Warner Music

Nová alba

V předstihu před vydáním albové trilogie Uno, Dos  a Tré! se američtí Green Day ohlížejí za svou kariérou vydáním speciálního boxu osmi předchozích studiových alb z let 1990 -2009. Tato sbírka nabízít jejich debut 1,039/ Smoothed Out Slappy Hours z roku 1990 a dále Kerplunk (1992), Dookie (1994), Insomniac (1995), Nimrod (1997), Warning (2000) a samozřejmě zásadní poslední dvě alba American Idiot (2004) i 21st Century Breakdown z roku 2009. Sada obsahuje každé album na CD v jednotlivých papírových obalech s originální titulkou. Všech osm alb je úhledně zabaleno na jednom místě a posluchač tak může vnímat pod drobnohledem punkovou evoluci kapely.

The Avett Brothers: The Carpenter

Foto: Universal Music

Nová alba

Kritikou oslavovaní folkrockoví bratři Avett Brothers vydávají své zbrusu nové album The Carpenter. Album opět produkoval slavný Rick Rubin, který mimo jiné stojí za mimořádně povedenou sérií posledních desek Johnnyho Cashe. Prvním singlem je skladba Live and Die.

Reklama

Výběr článků

Načítám