Hlavní obsah

Nová alba: Pet Shop Boys, Wire, Plum Dumplings a Marko Hietala

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší událostí poloviny prvního měsíce letošního roku je nové album britských Pet Shop Boys. Kapela přijede 13. května do pražského Fora Karlín nejen se svými starými hity, ale i se sérií nových skladeb. Vyšly i desky kapel Wire a Plum Dumplings a Marka Hietaly.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Pet Shop Boys: Hotspot

Britští Pet Shop Boys jsou tu se svým čtrnáctým studiovým albem. Novinka, která vznikala v Berlíně a Los Angeles, je výsledkem třetí spolupráce dvojice s producentem a trojnásobným držitelem Grammy Stuartem Pricem. Neil Tennant a Chris Lowe jsou na ní věrní svým nejlepším tradicím. Synthpopové písně stojí na výrazné melodice i zpěvu. Deska nabízí deset skladeb a fanoušky nesporně nezklame.

Pet Shop Boys se zlobí na Kylie Minoque

Kultura
Foto: Foto X2

Nové album

Wire: Mind Hive

Britská kapela Wire přišla na svět v době rozpuku ostrovního punku, v roce 1976. Devět skladeb je vystavěných na stylovém základu, nicméně formace v jejich aranžích a náladách nahlíží až kamsi k art punku a post punku. Není to žádná „sypačka“, jsou to kultivované promyšlené písně. 

Foto: Pinkflag

Nové album

Plum Dumplings: Jiný místo

Skupina Plum Dumplings, zástupce brněnské alternativní rockové scény, vydává druhé album Jiný místo. Vznikalo ve spolupráci s producentem Tomášem Neuwerthem a natáčení probíhalo ve studiích 3 bees (Jinočany) a Animan (Kopřivnice). 

Foto: Indies Scope

Nové album

Marko Hietala: Pyre Of The Black Heart

Marko Hietala je baskytarista finské kapely Nightwish a vydává své druhé sólové album. Powermetalová kolekce, která byla původně nazpívaná v angličtině, přináší ve skladbách vážnější témata.

Foto: Nuclear Blast

Nové album

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám