Hlavní obsah

Nová alba: Jewel, Kurt Vile, Brigita & Štěpán či David Pomahač

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová várka alb slibuje především zajímavé žánrové věci. Za pozornost nesporně stojí jak novinka zpěvačky Jewel, tak album Kurta Vileho či debut superskupiny Swedish House Mafia. Česká scéna k tomu přidává Brigitu & Štěpána a Davida Pomahače.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Jewel: Freewheelin’ Woman

Přestože je to už její třinácté studiové album, čekala na ně americká zpěvačka, hudebnice a skladatelka Jewel sedm let. Vznikalo se záměrem nahrát na ně hudbu, se kterou se protagonistka cítí být skutečně spojená a je z ní nadšená. Textově se dotýká témat nezávislosti, naděje, ženství a smutku, hudebně jsou slyšet americana, folk, pop, soul i R.

Foto: Words Matter Media

Nové album

Kurt Vile: Watch My Moves

Své deváté studiové album začal americký písničkář Kurt Vile natáčet už v roce 2019. Pandemie však realizaci narušila. Vile pak vybudoval domácí studio, aby mohl natáčet dál. Fascinovala jej při tom práce s kapelou. Na desce se potkávají rock, indie i folk.

Foto: Verve Forecast

Nové album

Swedish House Mafia: Paradise Again

Swedish House Mafia je švédská houseová superskupina, která se čtrnáct let po svém vzniku (byť přerušeném pauzou) dobrala debutového alba. Nese se v duchu progresivního housu a hostují na něm 070 Shake, ASAP Rocky, Connie Constance, Jacob Mühlrad, Mapei, Seinabo Sey, Sting, Ty Dolla Sign a The Weeknd.

Foto: Virgin

Nové album

Brigita & Štěpán: …a co bude teď?

Po EP Korálky (2015) přišlo české duo Brigita & Štěpán konečně se svým debutovým albem. S původním folkem, prazákladem jeho tvorby, se na něm už mísí popový nádech. Dvojice nabízí jedenáct skladeb, které nahrála s doprovodnou kapelou.

Foto: Tranzistor

Nové album

David Pomahač: Neviditelný

David Pomahač, zpěvák, skladatel a multiinstrumentalista, vydává druhé sólové album. Spoluautorem hudby a producentem desky je Martin Hůla aka Martin „Bonus“ Tvrdý. Kolekce vznikla ze studiové improvizace obou hudebníků.

Foto: Minority Records

Nové album

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám