Hlavní obsah

Nová alba: Green Day, James Harries, Sepultura či La Roux

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silné rockové party z minulých let se probudily. Konec předešlého týdne přinesl alba skupin Green Day, Sepultura a Stone Temple Pilots. Jejich kvalita sice není taková jako v minulosti, fanoušky ale potěší.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Green Day: Father Of All Motherfuckers

Americká formace Green Day vydává po čtyřech letech novou desku. Je krátká (netrvá ani třicet minut), úderná a jasná. Kapela se nadále vyžívá v písních, které vycházejí z neopunku poloviny devadesátých let. Chybí jí ale větší tah na bránu a melodická nápaditost.

Foto: Warner Music

Nové album

Na Rock for People přijedou Green Day a Fall Out Boy. Festival bude už v červnu

Festivaly

James Harries: Superstition

V Manchesteru narozený a v Praze usazený písničkář James Harries vydává osmé album. Posunul na něm svůj dosud oblíbený písničkářský sound. Ve spolupráci s producentem a skladatelem Viliamem Bérešem vtlačil své písně k alternativnímu popu. Podstatnou roli hraje také moderní popový zvuk celé kolekce.

Foto: Transistor

Nové album

La Roux: Supervision

La Roux je britský elektropopový projekt, v jehož čele stojí Elly Jacksonová a který se na scéně pohybuje čtrnáctý rok. Novinka je jeho čtvrté studiové album. Osm skladeb na ní se noří do syntetických hlubin, vyvěrají z nich ale sympatické melodické linky.

Foto: Supercolour

Nové album

Sepultura: Quadra

Brazilská kapela Sepultura slavila největší úspěchy v devadesátých letech minulého století. Z tehdejší sestavy v ní zbyl už jen kytarista Andreas Kisser, který se nicméně s každým novým počinem snaží navázat na slavnou éru. Novinka je energická, dravá, nápaditá. Chybí jí však charisma a přesvědčivost.

Foto: Nuclear Blast

Nové album

Stone Temple Pilots: Perdida

V devadesátých letech byli Stone Temple Pilots progresivní americkou rockovou kapelou. Zvuk z té doby si zachovali dodnes, i na svém v pořadí osmém albu Perdida. Přenesli se ale k soft rocku, v němž hrají důležitou roli akustické nástroje a hlas. Album má až folkovou náladu.

Foto: Rhino

Nové album

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám