Hlavní obsah

Nová alba: Divokej Bill, Harry Styles či Machine Gun Kelly

Právo, Jaroslav Špulák

Velmi silný albový týden definují novinky Divokýho Billa, Harryho Stylese z One Direction či Machine Guna Kellyho, který se představí na pražském festivalu Aerodrome.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová alba 19. týden

Článek

Divokej Bill: Tsunami

Foto: Supraphon

Nová alba

Sedmé řadové album úvalské skupiny Divokej Bill pokračuje dál po hudební cestě, kterou se formace vydala od svých začátků. Mísí se v něm vlivy folku, bluegrassu, country, rocku i popu, klíčová je výrazná melodičnost.

Harry Styles: Harry Styles

Foto: Columbia

Nová alba

Debutové album člena britsko-irského boybandu One Direction Harryho Stylese nabízí sofistikované skladby nesoucí se v duchu vlivů spíše starší hudby. Jsou v nich názvuky sedmdesátkového blues, elektrického folku, soulu i popu s jemnými a propracovanými melodiemi.

Machine Gun Kelly: Bloom

Foto: Interscope

Nová alba

Vychází také třetí studiové album amerického rappera, který si říká Machine Gun Kelly. Ten bude hostem letošního červnového festivalu Aerodrome v Praze. Ve skladbách na novince vedle rapu prosvítají vlivy popu i alternativního rocku.

Paramore: After Laughter

Foto: Warner Music

Nová alba

Americká kapela Paramore na své páté studiové desce poněkud mění směr a také inspiraci. Nahrávku nejvíce ovlivnil pop rock osmdesátých let, přičemž ke slovu přichází také obvyklý pokus nabídnout výrazné melodie.

Fešáci: 50 let

Foto: Supraphon

Nová alba

Trojalbum skupiny Fešáci shrnuje slavnou minulost i přítomnost této legendy české country. Dvě třetiny trojalba zabírá sestava největších hitů, natočených v letech 1969 až 2012. Na třetím cédéčku jsou písně, které kapela napsala v letech 2013 až 2017.

1st Choice: Rivers

Foto: archív kapely

Nová alba

Třetí album pražské rockové kapely 1st Choice přináší anglicky zpívané skladby s patrnými vlivy americké crossoverové a nu-metalové scény. Celkově zní aktuálně, svěže a melodicky, je na něm několik chytlavých skladeb.

Warrant: Louder Harder Faster

Foto: Frontiers Records

Nová alba

Americká kapela Warrant hraje od roku 1984. Novinka je jejím devátým albem a ona na něm pokračuje ve svém rockovém tažení. Její nové skladby jsou přece jenom trochu unavené přibývajícím časem, nicméně drajv v sobě stále mají.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám