Hlavní obsah

Nová alba: Deep Purple, The Jesus And Mary Chain, Jamiroquai a další

Právo, Jaroslav Špulák

Pro milovníky starých rockových es vyšla novinka kapely Deep Purple, pro fandy alternativní scény dlouho očekávaná nahrávka The Jesus And Mary Chain, pro fanoušky elektroniky a funky deska Jamiroquai a pro příznivce vokálních skladeb kolekce kapely Skety. Je to nesporně pestrý hudební týden.

Článek

Deep Purple: Infinite

Foto: earMusic

Nová alba

Britská hardrocková legenda Deep Purple vydala své jubilejní dvacáté studiové album. Vypravila se na něm po stopách svého milovaného hard rocku, pracuje při tom se současnými zvukovými možnostmi a nabízí skladby sofistikované a aranžérsky a instrumentálně kvalitní.

The Jesus And Mary Chain: Damage And Joy

Foto: Warner Music

Nová alba

Dlouhých devatenáct let trvalo, než skotská alternativně-rocková kapela The Jesus And Mary Chain, jež existuje s osmiletou pauzou od roku 1983, nabídla v pořadí sedmé studiové album. Navazuje na něm ale na roky největší slávy. Deska je to syrová, emotivní a zvuk garážový.

Skety: Týdytý

Foto: Warner Music

Nová alba

Český a capella sextet Skety vydává své druhé album. Vedle vlastních kompozic předělal několik skladeb svých hudebních přátel, a to do podoby pouze vokální, a prezentuje je v pozoruhodné podobě. Mezi hosty jsou Ondřej Ruml, Vojtěch Dyk, Klára Vytisková, Aneta Langerová a další.

Jamiroquai: Automaton

Foto: Universal Music

Nová alba

Držitelé ceny Grammy, bývalé elektronicko-soulovo-funkové hvězdy Jamiroquai vydali své osmé studiové album nazvané Automaton. Kolekci složili a produkovali Jay Kay a klávesový mistr Jamiroquai Matt Johnson.

Luboš Andršt a Energit: Time’s Arrows

Foto: Supraphon

Nová alba

Již v roce 1973 připravovaný debut kapely Energit tehdejší vedení Supraphonu poslalo k ledu. Nyní, více než čtyřicet let poté se album dočkalo svého znovuvzkříšení. Je to současně vzpomínka na již zesnulého baskytaristu Vladimíra Padrůňka, který byl v sedmdesátých letech členem formace.

Divadlo Sklep: Sklep naposlech 2009-2011

Foto: Warner Music

Nová alba

Nový přírůstek do archivu nahrávek Divadla Sklep mapuje hudební složku populárních Besídek z let 2009-2011. Žánrově pestrou paletu (pop, šanson, jazz, blues, country, adaptace barokní vokální skladby) doplňují úryvky ze scének.

The Complication: Aspiring Child

Foto: Indies Scope

Nová alba

Česká rocková čtveřice The Complication přichází s druhou nahrávkou Aspiring Child. je to nesmírně energická deska, plná milých překvapení a šťavnatých skladeb. Vévodí jí nápadité melodické linky a znělé refrény, které využívají hlasů všech členů kapely.

Cold Cold Nights: The Last Summer

Foto: Cold Cold Nights

Nová alba

Česká kapela Cold Cold Nights se zvukově pohybuje na pomezí post rocku, indie folku a ema, aniž by ovšem popírala smysl pro melodii a čitelnost jednotlivých písní. Ačkoliv se jedná o debutovou nahrávku, skupina má za sebou již poměrně pestrou koncertní činnost.

Korben Dallas: Stredovek

Foto: Slnko Records

Nová alba

Slovenští rockoví alternativci Korben Dallas nabízejí své páté album. Po orchestrálním Kam ideme se vracejí ke své tradiční podobě. Nahrávka je charakteristická svou pestrostí a skladatelskou nápaditostí.

Kolektivní halucinace: Kosti

Foto: Indies MG

Nová alba

Kladenská alternativní kapela Kolektivní halucinace natočila desku o době, která se pohybuje mezi rozpadlou budoucností a nenaplněnou minulostí. Dílo se zamýšlí nad tím, že hranice mezi dobrem a zlem prochází námi samotnými.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám