Hlavní obsah

Nová alba: Dan Bárta & Illustratosphere, Visací zámek i Švihadlo

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová alba vycházejí i v krizových časech boje s koronavirem. U nás se objevily kolekce Dana Bárty s kapelou Illustratosphere, Visacího zámku či Švihadla, v zahraničí vyšly mimo jiné desky Nialla Horana nebo kapely The Boomtown Rats, v níž hraje Bob Geldof.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Dan Bárta & Illustratosphere: Kráska a zvířený prach

Album Kráska a zvířený prach obsahuje třináct položek vzniklých buď pod aranžérským dohledem Filipa Jelínka, nebo jako výsledek společného hráčského napínání základní struktury písně. Žánrově obtížně zařaditelná deska nese charakteristický Bártův zpěv i zvuk kapely Illustratosphere.

Foto: Warner Music

Nové album

Visací zámek: Anarchie a totál chaos

Nové album pražské punkrockové kapely Visací zámek je syrové, ostré a nekompromisní. Týká se to i textového obsahu, přičemž v něm nechybí dávka nadhledu. Pod písněmi jsou podepsáni všichni členové kapely.

Foto: Warner Music

Nové album

Švihadlo: Vůně trávy

Česká reggae kapela Švihadlo nabízí své šesté řadové album. Je to její novinka po devíti letech. Přináší jedenáct skladeb z autorské dílny zakladatele kapely Petra Šturmy. Na textech se spoluautorsky podíleli i hosté Kato, Michal Šeps, Yannick Tevi, který s kapelou vystupoval v předchozích letech jako stálý host, a někdejší člen kapely Vincent Richards.

Foto: archiv kapely

Nové album

Niall Horan: Heartbreaker Weather

Bývalý člen boybandu One Direction Niall Horan vydává v pořadí druhé album Heartbreak Weather. Velmi průměrná popová kolekce nabízí čtrnáct skladeb. Na písních z ní se podílel celý tým producentů.

Foto: Capitol

Nové album

The Boomtown Rats: Citizens Of Boomtown

Irskou rockovou skupinu založili v kuchyni zpěvák Bob Geldof, kytaristé Garry Roberts a Gerry Cott, klávesista Johnnie Fingers, baskytarista Pete Briquette a bubeník Simon Crowe. V období let 1977 až 1985 vydala šest studiových alb. V roce 2013 došlo k jejímu obnovení a letos vychází sedmá deska. Kapela si na ní zachovala garážový zvuk sedmdesátých let. V sestavě již nejsou Fingers a Cott, formace je čtyřčlenná.

Foto: BMG

Nové album

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám