Hlavní obsah

Nominacím na Anděla vévodí Kryštof a Toxique

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Organizátoři českých hudebních cen Anděl v pondělí odtajnili nominace. Nejvíce želízek v ohni mají skupiny Toxique a Kryštof, zpěvačka Yvonne Sanchez a Marek Ztracený. Vítězové budou známi 21. března.

Článek

Na skupinu roku byli nominováni Kryštof (V opeře), Tata Bojs (Smetana) a Toxique (Toxique). V kategorii zpěvák budou bojovat Dan Bárta (Animage), Richard Krajčo (V opeře) a Jaromír Nohavica (Ikarus) a mezi zpěvačkami Lenka Dusilová (Eternal Seekers), Ewa Farna (Blíž ke hvězdám) a Klára Vytisková ze skupiny Toxique se stejnojmennou deskou.

V kategorii album roku soutěží Michal Horáček (Ohrožený druh), Kryštof (V opeře), Yonne Sanchez (její deska My Garden je současně nominována i na žánrovou cenu  Jazz a Blues) a Toxique (Toxique), v kategorii skladba roku pak Airfare (Sorry Baby), Kryštof (Atentát) a Marek Ztracený (Ztrácíš). 

Objevem roku se mohou stát Tomáš Klus (Cesta do záhu(d)by), Toxique (Toxique) nebo Marek Ztracený (Ztrácíš). V oblasti hudebních DVD byli nominování Blue Effect (Live & Life), Chinaski (Naživo), Kabát (Corrida Live) a Vladimír Mišík s Etc. (Archa 6. 6. 2007). Na videoklip roku byli nominováni Bratři Ebenové (Folklóreček), Kryštof (Atentát) a Wanastowi vjecy (Lady Karneval).

Poprvé se nominovala také zahraniční alba. Do užšího výběru se dostali AC/DC (Black Ice), Coldplay (Viva La Vida), Duffy (Rockferry), Metallica (Death Magnetic) a Seal (Soul).  

Ceremonie 21. března

Slavnostní vyhlášení osmnáctého ročníku Andělů proběhne 21. března od 20.00 v pražském Top hotelu v přímém přenosu České televize. Počet vyhlašovaných kategorií byl zredukován na deset, nově vznikla kategorie Zahraniční album roku.

"Zvolili jsme menší prostor, takže lístky na Anděly se neprodávají. Pokusili jsme se vměstnat do tří pódií. Hlavním DJem bude DJ Wich. Hlavním moderátorem bude Richard Krajčo, který je i nominován v řadě kategorií," řekl za organizátory Lešek Wronka.

PŘEHLED HLAVNÍCH NOMINACÍ:

Skupina roku: Kryštof (V opeře), Tata Bojs (Smetana), Toxique (Toxique)

Zpěvák roku: Dan Bárta (Animage), Richard Krajčo (V opeře), Jaromír Nohavica (Ikarus)

Zpěvačka roku: Lenka Dusilová (Eternal Seekers), Ewa Farna (Blíž ke hvězdám),  Klára Vytisková (Toxique)

Album roku: Michal Horáček (Ohrožený druh), Kryštof (V opeře), Yonne Sanchez (My Garden) a Toxique (Toxique)

Skladba roku: Airfare (Sorry Baby), Kryštof (Atentát), Marek Ztracený (Ztrácíš)

Objev roku: Tomáš Klus (Cesta do záhu(d)by), Toxique (Toxique), Marek Ztracený (Ztrácíš).

Večer bude plný hudebních vystoupení a organizátroří slibují, že zpívat a hrát se bude zásadně naživo. Dorazit by měli Support Lesbiens, Dara Rolins, Katarína Knechtová, Marek Ztracený nebo Kryštof. Společné výstupy připravil Čechomor s Ewou Farnou nebo Aneta Langerová s Tomášem Klusem. Žánrové ceny se na hlavním večeru neudělují. Budou oznámeny už 14. března na ČT2 v pořadu Noc s Andělem. 

Reklama

Výběr článků

Načítám