Hlavní obsah

Nohavica, Jandová i Dejdar natočili písně k filmu Muzzikanti. Album už vyšlo

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože bude mít nový český film Muzzikanti scenáristy Petra Šišky a režiséra Dušana Rapoše premiéru až v únoru příštího roku, na světě je již album s písněmi z něj. V pondělí ho pokřtili tvůrci a protagonisté v pražském Bontonlandu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Křest alba Muzzikanti, zleva herec Pavel Kříž, zpěvák a skladatel Peter Cmorik, herec Maroš Kramár, režisér Dušan Rapoš a herec Martin Dejdar.

Článek

„Většinou jsou na albu písničky, které vznikly přímo pro film,“ řekl scenárista Šiška. „Vybrali jsme ale i některé, jež už vyšly v minulosti, ale nám se nyní hodily k nějaké scéně nebo konkrétní situaci ve filmu.“

Na soundtracku k filmu Muzzikanti jsou písně, které zpívají Jaromír Nohavica, Peter Cmorik, Marta Jandová, Markéta Konvičková, Pavel Callta, skupiny Doga, Kollárovci, ale také Martin Dejdar, jenž nahrál duet s Konvičkovou či Duem Jamaha. Několik písniček napsal skladatel Lešek Wronka, jenž vytvořil scénickou hudbu k celému filmu.

Někteří muzikanti si ve filmu měli možnost rovněž zahrát, mnozí vůbec poprvé ve své kariéře.

„Režírovat muzikanty je docela složité, i když už jsem v minulosti pracoval s kapelou Elán nebo Pavolem Haberou. Problém obvykle je, že jde o dobré zpěváky a hudebníky, kteří si nechtějí ublížit špatným herectvím. Odpovědnost logicky přenesou na režiséra. A tak je potřeba s nimi pracovat citlivě a trochu jinak než se skutečnými herci, u nichž je vztah s režisérem dán profesí,“ prozradil režisér Rapoš.

„Vytvořila jsem hned několik menších rolí, asi sedm nebo osm,“ svěřila se zpěvačka Markéta Konvičková. „Všechny ty postavičky se na konci filmu protnou v jedné klíčové roli. Pointa bude prozrazena až v té chvíli. Hrát pro mě nebylo náročné, ve filmu ostatně řeknu jen jednu větu.“

Hlavní role ztvárnili Pavel Kříž, Patrik Děrgel, Michalina Olszanska, Martin Dejdar, Maroš Kramár, Sara Sandeva, Norbert Lichý a další.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám