Hlavní obsah

Noel Gallagher promluvil o muzikálu o kapele Oasis

Právo, Tereza Frýdová

Přestože spolu bratři Gallagherové nemluví a možnost, že by se jejich bývalá kapela Oasis dala znovu dohromady, je vysoce nepravděpodobná, její skladby by se mohly objevit v novém muzikálu. Nesl by název Live Forever a pojednával by právě o příběhu kapely.

Foto: ČTK

Skupina Oasis v době, kdy ještě všechno klapalo.

Článek

Noel Gallagher, dvaapadesátiletý skladatel bývalé rockové kapely, uvedl, že o možnosti nového muzikálu diskutoval s nejmenovaným odborníkem z newyorské Broadwaye. Blíže o tom promluvil v rozhovoru pro britský časopis The Sun.

„Muzikál! Fanoušci jsou už deset let plní očekávání a konečně by to mělo přijít. Je jisté, že ho jednoho dne uskutečníme. Jsem rozhodně pro a rád bych to udělal,“ sdělil.

Nutno říci, že Liam Gallagher, zpěvák z bývalé manchesterské kapely, má na danou věc vlastní názor. Ten vyjádřil prostřednictvím svého účtu na Twitteru.

„Muzikál o Oasis - příběh o skupině pěti kluků z Manchesteru. Ten mladší z nich, který jim skládá texty, se následně promění ve zrádce. Troufne si na všechny kromě svého bratra a rozpadne se kvůli němu kapela. O tomto napište. Konec příběhu, LG,“ napsal.

Skupina Oasis se rozpadla po osmnácti letech působení v roce 2009. Během následujících let se každý ze sourozenců vydal svou vlastní cestou. Noel vystupuje v rámci svého sólového projektu Noel Gallagher’s High Flying Birds.

Oproti tomu Liam Gallagher založil kapelu Beady Eye, ve které působili všichni bývalí členové Oasis kromě Noela. Své účinkování ukončila v roce 2014 a Liam se vzápětí vydal na sólovou dráhu.

Letos v září vydá své druhé album Why Me? Why Not. V rámci svého posledního turné se v červnu zastavil poprvé jako sólista v České republice. Vystoupil na čtvrtém ročníku festivalu Metronome na pražském Výstavišti.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám