Hlavní obsah

Newyorské metro hostí výstavu o Bowiem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stanice newyorského metra Broadway-Lafayette v jižní části Manhattanu poskytla své prostory pro výstavu věnovanou zpěvákovi Davidu Bowiemu, který tuto část velkoměsta dlouho považoval za svůj domov.

Foto: Profimedia.cz

Bowie v metru

Článek

Cestující si mohou v metru číst citáty nebo prohlížet fotografie popové ikony, která zemřela v roce 2016. K dispozici mají i plán se zakreslenými hudebními studii, v nichž Bowie pracoval. Bowieho motivy jsou i na lístcích, které vydávají místní jízdenkové automaty, plakáty na zdech doporučují vybrané Bowieho hity.

Foto: Profimedia.cz

Bowie zdobí podzemí.

Bowie, který se narodil v Londýně, žil od roku 1992 se svou ženou Iman delší dobu v New Yorku. Jejich oblíbenými čtvrtěmi byly Soho a Greenwich Village. Dohromady strávil zpěvák v největším americkém městě přes 20 let.

„Žil jsem v New Yorku déle než kdekoli jinde,” řekl v jednom rozhovoru v roce 2003 a poznamenal, že se považuje za Newyorčana. V New Yorku svérázný rocker dva dny před svými 70. narozeninami i zemřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám