Hlavní obsah

Netflix rozšiřuje obsah v češtině

Právo, vej

Oficiálně zatím streamovací platforma Netflix nesdělila nic, přesto si nelze nevšimnout, že se něco děje. V nabídce Obchod Play se objevila do češtiny lokalizovaná aplikace Netflixu, a pokud jde o Android TV, postupně přibývá obsah s českými titulky i dabingem.

Foto: archív ČT

Netflix nabízí i film Anděl Páně

Článek

Vzhledem k tomu, že podobné dění v Maďarsku nedávno předcházelo příchodu kompletní oficiální jazykové lokalizace, dá se očekávat, že k témuž směřuje vývoj i u nás a čeština se brzy stane už pětadvacátou jazykovou verzí Netflixu.

Online videotéka Netflixu u nás zatím nabízí kolem pěti tisíc titulů, z čehož byla v češtině dostupná necelá pětina, ať už jde o dabing, nebo titulky. Další počeštěné tituly by prý měly rychle přibývat, především z originální produkce Netflixu.

Očekávaný je zejména nový osmidílný seriál Zaklínač podle fantasy povídek polského spisovatele Andrzeje Sapkowského, který by se měl objevit v polovině prosince s českým dabingem i titulky.

Popularita Netflixu roste. Ohlásil nový rekord

Kultura

Ve videotéce začíná přibývat také původní český obsah. V seznamu už je nově zařazen například Anděl Páně nebo dokumentární seriál Trabantem až na konec světa, Milada nebo Lída Baarová. Proslýchá se, že půjde o více než stovku českých titulů.

V nabídce by se ale měly údajně objevit i další novinky, třeba The Irishman Martina Scorseseho, jehož celosvětová premiéra je ohlášena na 27. listopadu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám