Hlavní obsah

Nenáviděla jsem být hvězdou, říká zpěvačka Lady Gaga

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká popová zpěvačka Lady Gaga se nikdy netajila tím, že neměla snadný život. V rozhovorech opakovaně vyprávěla o traumatických událostech v minulosti a svém boji s depresí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lady Gaga

Článek

V posledním pořadu stanice CBS Sunday Morning připustila, že jí to její popularita jen ztěžovala. „Nenáviděla jsem být hvězdou. V té době jsem byla svým nejhorším nepřítelem,“ řekla.

Před několika lety se přiznala, že jako teenager byla obětí sexuálního násilí. Na to konto uvedla, že od té doby prodělávala složité stavy deprese, úzkosti a posttraumatické stresové poruchy.

Když se pak stala jednou z nejpopulárnějších hudebních hvězd, její mediální obraz a uznání jí ničily. Byla neustále středem pozornosti a to ji nedovolovalo vyrovnat se trvale se svými démony a životními křivdami.

„Nemohla jsem v klidu nakupovat. Okamžitě někdo přišel a fotografoval si mě. Cítila jsem totální paniku, cítila jsem, že jsem objekt, ne člověk. Když jsem večeřela se svými přáteli a někdo se přiblížil ke stolu, všechno se kolem mě začalo točit. Byla to obrovská zátěž,“ přiznala Lady Gaga v pořadu Sunday Morning.

Nedávno mělo kvůli koronaviru odloženou premiéru její album Chromatica. Jsou na něm i písničky o nejtemnějších okamžicích v jejím životě.

„Není na něm jediná píseň, která by byla nepravdivá a vymyšlená. Třeba text skladby 911 odkazuje na drogu, kterou jsem užívala, když jsem panikařila z toho, kdo jsem,“ sdělila a dodala, že během nejtěžšího období života ji „každý den provázely myšlenky na sebevraždu“.

„Neviděla jsem smysl ve své další existenci. Nenáviděla jsem se. Byla jsem úplně vyčerpaná. Přemýšlela jsem o tom, jestli vlastně potřebuji tento život, když nemohu být normální člověk. Několik let mě moji příbuzní neustále sledovali, aby se ujistili, že jsem v bezpečí, že si neublížím,“ prozradila ještě.

Pomohla jí hudba, dodala ale, že občas prožívá těžké stavy smutku.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám