Hlavní obsah

Nekonvenční Jeremy Clarkson počtvrté česky

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro někoho potížista, pro jiného nekonvenční novinář, který z automobilového pořadu Top Gear vysílaného britskou BBC udělal show pro 350 miliónů diváků po celém světě. S názvem Zapomeň na brzdy si vtipné reportáže Jeremyho Clarksona o autech čtou nyní i čeští čtenáři.

Foto: Profimedia.cz

Jeremy Clarkson

Článek

Je to už čtvrtý titul, který moderátor a spisovatel u nás vydal. Jeho schopnost oslovit čtenáře si vysloužila charakteristiku: po přečtení se změní váš pohled na svět, budete ho dělit za období před Clarksonem a po něm. A pak to bude mnohem zábavnější.

Po titulech Vím, že máš duši, Na plný plyn a Léta s Top Gear nabídl překladatel Aleš Drobek v nakladatelství Dokořán knihu Zapomeň na brzdy (264 stran, 299 Kč). Stejně jako v předcházejících autor mísí technické údaje s životními zkušenostmi, vlastními politickými názory, společenskou kritikou i humorem.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mimochodem, tento nyní suspendovaný moderátor Top Gear, píšící stylem „co na srdci, to na jazyku“ s jazykem nabroušeným a srdcem bijícím napravo patří k velkým propagátorům značky Škoda v Británii.

Pochválil Roomster, ale k typu Škoda Roomster Scout sžíravě prohlásil: „Kdo to proboha vymyslel? Bez pohonu všech kol? Pokud s ním vyjedete někam do polí, zůstanete v něm trčet do června.“

Ocenil však hned Octavii Scout, která prý srdce nezahřeje, majitel se však stane terčem posměchu těch, kdo zastydli ve světě, kde je Berlín pořád rozdělený vedví, ale když uplatníte logiku, v žádném případě nenajdete nic lepšího.

Ať Clarksonův konflikt s vedením BBC, respektive s produkčním pořadu Oisinem Tymonem, jehož měl mimo záběr udeřit do obličeje, dopadne jakkoli, čtenář se může těšit dál. Clarkson už dokázal napsat celkem dvanáct knižních bestsellerů.

Reklama

Výběr článků

Načítám