Hlavní obsah

ND uvede muzikálový balet o Lucrezii Borgii

Novinky, SH, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Baletní soubor Národního divadla v Praze chystá na tento čtvrtek premiéru muzikálového baletu Lucrezia Borgia. Autor námětu, choreograf a režisér Libor Vaculík si tento pomezní žánr vyzkoušel už v plzeňské inscenaci o Edith Piaf.

Foto: Kamil Kopecký

O rizicích kyberšikany

Článek

 Stejný princip, kdy ústřední postava je zdvojena a hraje ji jednak zpěvačka a jednak tanečnice, se stal základem i této připravované novinky.

Vražednice na baletní scéně

Děj představení je situován do patnáctého století, ústřední téma tvoří životní osudy Lucrezie Borgii a jejího rodu. Inscenátoři slibují barvité tanečně-hudební drama, naplněné vášní, intrikami a láskou.

Autorem hudby k inscenaci je Petr Malásek, představitelkou hlavní role Bára Basiková. Podle jejích slov je to pro ni zcela nová zkušenost v dosavadní kariéře a zpěvačka si od ní slibuje, že po čistě komerčních muzikálových projektech se nyní "posune někam dál".

Zpívanou roli Lucrezie bude s Basikovou alternovat Radka Fišarová, v taneční se vystřídají sólistka baletu ND Zuzana Susová a členka baletního sboru Pavla Hrubešová.

Hned tři dny po premiéře Lucrezie Borgii, 23. listopadu, se na scéně Stavovského divadla představí před pražským publikem v jediném večeru slavný francouzský choreograf Jean-Claude Gallota a Národní choreografické centrum z Grenoblu v moderním tanečním projektu Mammame.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám