Hlavní obsah

Návštěvníci festivalu Colours of Ostrava mohou vytančit peníze pro charitu

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podpořit charitu mohou návštěvníci festivalu Colours of Ostrava, který vypukne v Ostravě ve čtvrtek 18. července. Ve stanech hutní společnosti ArcelorMittal Ostrava (AMO) mohou lidé vytancovat peníze na čtyři dobročinné projekty, ze kterých si budou moci vybrat ten, jejž chtějí finančně podpořit. Právu to sdělila mluvčí AMO Barbora Černá Dvořáková.

Foto: archiv ArcelorMittal Ostrava

Od roku 2010 vytancovali lidé na festivalu Colours of Ostrava 1,3 miliónu korun, které dostalo 17 neziskových organizací z Ostravska.

Článek

„Jedná se o speciální charitativní akci s názvem Tanec pro život, do které se každoročně na festivalu Colours of Ostrava zapojují tisíce návštěvníků. Letos se nově bude tancovat podle choreografie profesionálních tanečnic, takzvaných vysokopecařek. Budou totiž tančit v kostýmu, který bude připomínat pracovní oděv hutníků,“ sdělila Černá Dvořáková s tím, že výsledek tanečního úsilí lidí bude okamžitě přepočítán na peníze.

„Ty budou darovány Českému červenému kříži, ČSOP Salamandr, Klaunům z Balónkova a pojízdné kavárně Mental Café,“ upřesnila mluvčí AMO.

Humanitární přívěs, divadlo, ochrana přírody a pojízdná kavárna

Český červený kříž Ostrava, ve kterém pracuje tým 30 dobrovolných zdravotníků, jež pomáhají při mimořádných událostech, by si rád za vytančené peníze pořídil humanitární přívěs k přepravě materiální pomoci a ke zřízení zázemí pro mobilní ošetřovnu. ČSOP Salamandr je zase nezisková organizace působící v oblasti ochrany přírody. Jejím cílem je péče a ochrana o přírodní a kulturní dědictví Beskyd a okolí. „Tančením pro tento projekt lidé podpoří program péče o rostliny v povodí Olše, Ostravice a Mohelnice,“ upřesnila Černá Dvořáková.

Třetím projektem je osvětové divadelní představení pro děti s Klauny z Balónkova. „Ti za získané finance připraví pro předškoláky speciální divadelní představení s naučným podtextem. Upozorní děti na rizikové situace, které mohou v jejich životě nastat. Naučí je jim předcházet,“ popisovala mluvčí. Posledním projektem, z něhož si tanečníci mohou vybrat, je pojízdná kavárna Mental Café.

Díky vytančeným penězům by multižánrové centrum Cooltour v Ostravě zakoupilo pojízdný stánek s kavárenským vybavením, ve kterém by prodávali handicapovaní lidé. „Pojízdná kavárna vyrazí za lidmi do ulic, parků a dalších veřejných míst v Ostravě. Výtěžek z prodeje kávy pak bude využit na odměnu obsluhy s mentálním postižením,“ upozornila Černá Dvořáková.

Tančit pro charitu se bude i na Festivalu v ulicích

Do stanu AMO mohou návštěvníci Colours of Ostrava zavítat kdykoliv během trvání festivalu, tedy od 18. do 21. července. Vytančit peníze na charitu budou moci i lidé, kteří navštíví doprovodný program Colours, a to Festival v ulicích. Zde budou tančicí stany k mání na Masarykově náměstí od pátku 19. do soboty 20. července.

Dobročinnou akci Tanec pro život pořádá ArcelorMittal Ostrava pravidelně od roku 2010. Za tuto dobu se soutěžícím podařilo vytancovat přes 1,3 miliónu korun. Peníze obdrželo 17 neziskových organizací z Ostravska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám