Hlavní obsah

Napalm Death míří na Žižkov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V pražském klubu Matrix vystoupí v sobotu legendární britská grindcoreová skupina Napalm Death. Je na turné k poslednímu albu The Code Is Red. Před nimi vystoupí bostonští Die Cast, němečtí End Of Days a domácí Vibrathor.

Článek

Naplm Death vznikli už v závěru 80. let a dovedli do extrému speed core. Hráli několikasekundové extrémně tvrdé a rychlé skladby. Právě takové přináší jejich debut Scum. Později do své hudby zahnuli i postupy death metalu a jejich tvorba nabrala na valící se hrozivosti. 

Naplam Death mají na Prahu vynikající vzpomínky, jejich společný koncert s Obituary v polovině devadesátých let byl nejnavštívenějším v celé jejich kariéře, přišlo na něj nějakých osm tisíc lidí.

Na novém albu The code is red...long live the code hostují i Jello Biafra, Jamey Jasta z Hatebreed a Heft Walker z Carcass.

Die Cast, kteří vznikli v závěru 80. let, se pohybují na pomezí hard core a metalu. Většinou vystupují s deathmetalovými a grindcoreovými soubory, ale hráli i před Agnostic Front.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám