Hlavní obsah

Nadupaní kanadští rockeři Danko Jones v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Torontští Danko Jones, kteří patří k nejlepším rockovým kapelám v Kanadě, vydali letos svou čtvrtou desku Sleep Is The Enemy a zamířili i do Prahy. V Abatonu jejich řezavé kytary zaburácí v neděli v noci. Před nimi vystoupí ještě američtí Brant Bjork & The Bros a Chocolate Rockets ze Švýcarska.

Článek

Danko Jones přinášejí ostrý rock´n roll s naštvaným melodickým zpěvem, hodně riffů a skákavý rytmus. Při jejich písničkách rozhodně nevydržíte sedět. Dají se v nich najít různé vlivy, někomu se bude zdát, že v pozadí cítí AC/DC, někdo zase Offspring a spoustu dalších kapel.

Kdo se zaměří na zpěv, objeví určitou příbuznost s Audioslave. V zásadě se dá říci, že vycházejí z punkrocku, ale míchají to se vším možným.

Docela zajímavým detailem je i to, že jejich frontman je Afroameričan (nebo spíše Afrokanaďan?) - zkrátka je černoch a to je podstatné, protože dříve hodně koketoval s blues. Podívejte se třeba na klip Baby Hates Me (kliknutím na název spustíte Quicktime) a posuďte sami, zda jim to "šlape".

Další ukázky a info najdete na www.dankojones.com.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám